Scenarii: când se pot închide școlile, dacă apar persoane infectate cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Au fost elaborate câteva scenarii pentru închiderea școlilor, în cazul în care apar persoane - elevi sau profesori - infectate cu COVID-19.

Primele scenarii privind începerea începerea școlii au fost elaborate, iar cel mai sumbru este cel în care școala s-ar putea închide. Asta s-ar putea întâmpla în situația în care un profesor infectat a predat la mai multe clase şi a intrat în contact cu mai mulţi colegi. 
La fel se întâmplă şi atunci când sunt depistaţi trei elevi pozitivi din clase diferite.
Aceştia trebuie să anunţe conducerea unităţii de învăţământ, care va informa Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană. Aceasta din urmă va face anchetă epidemiologică şi va analiza situaţia împreună cu conducerea unităţii de învăţământ.

Potrivit Antena 3, sunt patru scenarii, în condiţiile în care un profesor este infectat cu coronavirus. 
Dacă profesorul a predat la o singură clasă şi nu a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda doar la această clasă. 
În condiţiile în care profesorul a predat la o singură clasă şi a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci elevii vor rămâne acasă. 
Dacă profesorul a predat la mai multe clase şi a intrat în contact cu mai multe cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda pentru aceste clase, iar orele se vor ţine on-line, iar profesorii intră în izolare.
Dacă un elev este infectat cu coronavirus, sunt stabilite alte scenarii. În cazul în care profesorul a intrat în contact cu mai multe cadre didactice şi a predat la mai multe clase, atunci şcoala se va închide. 
La fel se va întâmpla şi în cazul în care trei elevi din clase diferite sunt depistaţi pozitiv cu COVID-19.
În cazul personalului care se ocupă de pază şi de curăţenie, dacă acesta nu a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, aceasta îşi va continua activitatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel