Schimbările cu banii familiei afectează creierul copiilor - studiu

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Conform unui studiu realizat în SUA, copiii din familiile cu venituri mici au prezentat niveluri crescute de activitate cerebrală după ce mamele lor au primit ajutoare financiare.

Studiul, efectuat de oameni de ştiinţă de la şase universităţi din Statele Unite, reprezintă „o constatare importantă”, a declarat Martha Farah, director al Centrului pentru Neuroştiinţă şi Societate din cadrul Universităţii Pennsylvania.

„Este prima dată când s-a dovedit că modificarea venitului familiei afectează activitatea creierului copiilor”, a spus Martha Farah, unul dintre evaluatorii studiului.

Publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”, studiul a măsurat activitatea creierului în rândul a 435 de copii, toţi în vârstă de un an, în cadrul aşa-numitei cercetări reper cunoscută sub numele de „Baby's First Years” (primii ani ai bebeluşului). În 2018, un număr de mame au fost întrebate dacă sunt de acord să primească ajutoare în numerar până când copiii lor împlinesc patru ani, a precizat Kimberly Noble, medic şi cercetător în neuroştiinţă de la Teachers College, Universitatea Columbia, unul dintre principalii autori ai studiului.

 

Mamele au fost împărţite în două grupuri. 330 de dolari vs. 20 de dolari pe lună

Rezultatele studiului din SUA: Cât de rapidă sau de lentă este activitatea creierului

 

Mamele au fost împărţite în două grupuri, cele din primul grup primind 330 de dolari pe lună, iar cele din al doilea grup doar 20 de dolari. Când copiii, născuţi între primăvara anului 2018 şi vara anului 2019, au împlinit vârsta de un an, ei au fost supuşi unei electroencefalograme sau teste EEG, a spus Noble. „Astfel am putut determina cât de rapidă sau de lentă este activitatea creierului”, a spus specialistul. Activitatea rapidă sau de înaltă frecvenţă a fost detectată mai des în grupul copiilor ale căror mame au primit o sumă mai mare de bani.

„Copiii cu o mai mare activitate de înaltă frecvenţă au tendinţa de a dezvolta abilităţi cognitive mai importante pentru performanţa şcolară”, a spus Noble. „Copiii care cresc în sărăcie prezintă adesea o activitate de înaltă frecvenţă mai redusă”, a mai spus specialistul, notează Agerpres, care citează studiul realizat în Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel