Sciatica, afecțiunea care nu te lasă să dormi sau să te miști. Cum să scapi de durerile severe

Monika Baciu |
Data publicării:
sciatica - FOTO: Freepik@perezfotografia
sciatica - FOTO: Freepik@perezfotografia

Sciatica, o afecțiune medicală care cauzează dureri severe în partea inferioară a spatelui și a picioarelor, poate afecta în mod semnificativ calitatea somnului.

Un doctor specializat în tratarea sciaticii, dr. Tony Nalda, oferă o perspectivă clară asupra motivelor pentru care durerea provocată de această afecțiune poate fi mai intensă în timpul nopții și oferă sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor. Explicațiile doctorului aduc în prim-plan factori precum presiunea crescută pe nervul sciatic în timpul odihnei, lipsa mișcării care poate duce la încordarea mușchilor și concentrarea exacerbata a atenției asupra durerii în timpul nopții.

Pentru a gestiona aceste simptome și a îmbunătăți somnul, Dr. Nalda oferă o serie de sfaturi practice, de la poziționarea corectă în timpul somnului și utilizarea accesoriilor speciale pentru dormit, până la exerciții de întindere și metode de terapie termică.

Sciatica, ce este

Sciatica este o afecțiune medicală care poate provoca dureri severe în partea inferioară a spatelui și picioarelor. Adesea, senzația este mai intensă noaptea când încercați să dormiți și este cauzată de o serie de probleme.

Sciatica este o problemă medicală care apare atunci când ceva în corpul dumneavoastră freacă sau apasă pe nervul sciatic. Poate fi cauzată de lucruri precum leziunile la spate, spondilolistezisul, stenoza spinală și discurile herniate - care este o cauză comună, conform rapoartelor Bristol Live.

Vezi și: Cea mai buna lenjerie de pat. Ce impact are asupra somnului. Dr. Răzvan Alexandru Roșu: Cea mai bună senzație

Sciatica, semne

"Cel mai comun simptom al sciaticii este durerea intensă în șolduri și picioare. De asemenea, puteți experimenta slăbiciune sau amorțeală sau puteți găsi dificil să vă mișcați picioarele. Unele persoane au furnicături sau dureri înțepătoare în picioare și coapse sau disconfort crescut când stau jos", a spus dr. Tony Nalda.

Oamenii au mai puține lucruri care să-i distragă noaptea, ceea ce face ca durerea să fie resimțită mai intens, deoarece este tot ce pot gândi.

În cele din urmă, lipsa mișcării pe timp de noapte poate determina încordarea mușchilor din jurul nervului sciatic.

Cum să ameliorezi durerea

Dr. Nalda are aceste sfaturi pentru a ajuta la reducerea durerii de sciatică:

- Dormiți pe spate sau pe o parte, nu pe burtă. Dormitul pe burtă nu susține corespunzător coloana vertebrală și poate înrăutăți iritarea nervului.

- Utilizați perne speciale pentru a vă ajuta corpul și dormiți pe o saltea care nu este prea moale.

- Încercați să vă întindeți înainte de culcare și când vă treziți pentru a face corpul mai flexibil și pentru a vă îmbunătăți circulația sângelui.

- Folosiți lucruri reci pentru a reduce umflăturile și lucruri calde, precum un baie caldă, pentru a vă relaxa mușchii și a ajuta la ameliorarea durerii.

Dacă durerea este foarte puternică, discutați cu farmacistul sau medicul dumneavoastră despre medicamente mai puternice. Mențineți-vă în mișcare ușor pe tot parcursul zilei și încercați să nu stați prea mult așezați sau culcați. Dacă vă doare pe o parte a corpului, nu stați întinși pe acea parte. Încercați partea cealaltă în schimb.

"Un specialist medical vă poate recomanda fizioterapie, injecții pentru ameliorarea durerii sau chiar intervenții chirurgicale. Dacă acționați cu înțelepciune, puteți reduce durerea și îmbunătăți calitatea vieții", a mai spus dr. Nalda.

Vezi și: URO-CT, investigația care evaluează tractul urinar. Dr. Emil Stoicescu: Contribuie la detectarea precoce a afecțiunilor urologice

Sciatica, simptome

Sciatica este o afecțiune în care nervul sciatic, care merge de la partea inferioară a spatelui până la picioare, este iritat sau comprimat. De obicei, se ameliorează în 4 până la 6 săptămâni, dar poate dura mai mult.

Sciatica - FOTO: Freepik@InkInspire

Dacă aveți sciatică, puteți resimți următoarele simptome:

- partea inferioară a spatelui

- spatele piciorului

- piciorul și degetele de la picioare

pot fi:

- dureroase - durerea poate fi înțepătoare, arzătoare sau fulgerătoare

- furnicături 

- amorțite

- slăbite

Simptomele pot fi mai rele când vă mișcați, strănutați sau tușiți.

De asemenea, puteți avea dureri de spate, dar de obicei nu sunt la fel de grave ca durerea din partea inferioară a spatelui, picior sau picior, potrivit NHS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel