SCJU Arad, aparate de sterilizare de ultimă generație

Adisa Codruț |
Data publicării:
Instrumente medicale sterilizate    Foto: SUUB
Instrumente medicale sterilizate Foto: SUUB

SCJU Arad a fost dotat cu aparate de sterilizare de ultimă generație. Finanțarea de 1,5 milioane de lei a fost asigurată de CJ.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotat cu aparate de sterilizare de generaţie nouă. Nicio altă unitate medicală din județ nu are astfel de aparate. Investiția de 1,5 milioane de lei aparține CJ Arad.

Reprezentanţii spitalului au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că noile echipamente vor reduce timpul de sterilizare la jumătate. „Aceste aparate sunt de înaltă performanţă, sunt de ultimă generaţie în România. Echipamentele ne permit acum să-i invităm chiar şi pe operatorii din sistemul privat să vină să sterilizeze instrumentele la noi”, a spus managerul SCJU Arad, Carmen Lucuţa, citată de agerpres.ro.

Unul dintre echipamente, cu o capacitate de 930 litri, poate steriliza instrumentele în 25 de minute, la temperaturi de peste 130 de grade. Al doilea echipament pus în funcţiune este de sterilizare cu plasmă, la temperatură joasă. Acesta va fi folosit pentru tubulaturi sau instrumente foarte sensibile, cum ar fi cele pentru oftalmologie, care nu suportă temperaturi ridicate.

"Este singurul aparat din judeţ cu plasmă şi ne-am bucura dacă toată lumea ar beneficia de serviciile lui şi ale noastre implicit", a spus Doina Matula, şefa Secţiei de Sterilizare.

Cele două echipamente deservesc 11 săli de operaţie şi toate secţiile din clădirea centrală a SCJU Arad, dar şi secţii aflate în alte imobile, cum sunt ORL, Oftalmologie, Dermato-venerologie şi Oncologie.

Finanţarea achiziţiei a fost asigurată de Consiliul Judeţean Arad, care a mai cumpărat opt maşini de spălat instrumente medicale pentru Blocul Operator al SCJU, care au costat peste 800.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel