SCJU Craiova, probleme urgente rezolvate cu ajutorul donațiilor

Adisa Codruț / 21 oct 2019 / 13:50
SCJU Craiova
SCJU Craiova

SCJU Craiova a reușit în ultimul an să rezolve probleme urgente cu ajutorul donațiilor primite de la zeci de firme.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) Craiova au reușit să atragă în ultimul an, un număr mare de sponsorizări pentru mai multe secții medicale. „Considerăm că multe dintre problemele cu care se confruntă unitatea medicală din Oltenia unde sunt tratați cei mai mulți pacienți și cele mai grave cazuri pot fi rezolvate, urgent, cu sprijinul comunității, așa cum se întâmplă și în alte state”, se arată într-un comunicat de presă al unității medicale.

În acest sens, conducerea spitalului, o parte din medici sau reprezentanți ai unității medicale au reușit să atragă donații, cu ajutorul cărora au fost rezolvate probleme importante, în mod mult mai rapid. „Le mulțumim tuturor celor care înțeleg nevoia, și faptul că investiția în sănătatea este cea mai de preț. Le suntem recunoscători  celor au fost mâna salvatoare întinsă în momentele în care cu adevărat era nevoie pentru salvarea pacienților”, mai arată documentul.

O parte din cele mai importante realizări ale spitalului din ultimul an sunt echipamente medicale pentru endoscopie digestivă, dar și peste 200 paturi și tărgi transport pacienți, noptiere, banchete și monitoare  pentru sala de așteptare  a U.P.U. De asemenea, curtea interioară a spitalului, spațiul verde și helipunctul de aterizare aeromedicală SMURD au fost reamenajate cu ajutorul donațiilor.

Au fost aduse uși noi la intrarea în UPU, dar și în clinica ATI.  O altă firmă a donat spitalului un analizor pentru detecție marker cardiac pentru clinicile UPU și Cardiologie, iar o fundație a donat trei fotolii rulante, dar și o lampă bactericidă destinată sterilizării încăperilor din cabinetele medicale pentru clinica de Nefrologie. Totodată, fundația a ajutat la renovarea și modernizarea unor saloane de la Clinica Chirurgie II, dar și la dotarea cu mobilier.

O asociație a oferit echipamente și mobilier medical pentru compartimentul de Oncopediatrie, iar o firmă a donat echipamente de anestezie extrem de necesare bunei funcționări a actului medical. De asemenea, o altă donație a dotat clinica de Neonatologie cu monitoare cardio-respiratorii, pulsoximetre, dar și monitoare ce ajută la îngrijirea micuților pacienți, o alta a oferit aparatură medicală importantă pentru clinica de Cardiologie și aparatură pentru clinica de Anatomie Patologică.  Lista donațiilor continuă și nu e o listă scurtă.

„O mare reușită pentru SCJU Craiova a fost înființarea laboratorului de Genetică Medicală în structura spitalului, prin Ordinul Ministerului Sanatatiii 334/2019. Amenajarea laboratorului se face în parteneriat cu Rotary Craiova Probitas, iar dotare se face în parteneriat cu UMF Craiova și prin proiectul POCU-PROGENERARE coordonat de SCJU Craiova prin doctoral Mihai Ioana.  Astfel, SCJU Craiova se va bucura de dezvoltarea portofoliului de testari genetice decontate prin Programele Nationale ale Ministerului Sănătății. 

În cadrul centrului de genetică sunt testat pacienți de pe întreg teritoriul României, acesta fiind un centru de referință la nivel național. Începând cu luna ianuarie SCJUC în parteneriat cu UMF Craiova devine centru național de formare în tehnici genetice avansate. Din decembrie 2019 SCJUC va avea la dispoziție, prin proiectul POCU-PROGENERARE (cofinanțat de MS), reactivii și echipamentele necesare secventierii ADN de ultima generație”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy