Scoția, prima țară în care femeile au acces gratuit la tampoane intime

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția

Scoția este prima țară în care tampoanele intime pentru femei sunt gratuite. Parlamentul a adoptat legea care pune la dispoziția lor gratuit aceste materiale sanitare.

Scoția a devenit prima țară din lume care a adoptat legislația prin care tampoanele pentru femei să fie disponibile gratuit.
Parlamentul scoțian au aprobat în unanimitate un proiect de lege prezentat de purtătoarea de cuvânt a sănătății muncii, Monica Lennon, care aduce dreptul legal de acces gratuit la aceste articole sanitare. Monica Lennon a declarat că proiectul de lege privind aceste produse este o legislație „practică și progresivă”, făcută cu atât mai vitală din cauza pandemiei de coronavirus.
Ea a spus: „Menstra nu se oprește pentru pandemii și munca pentru îmbunătățirea accesului la tampoane și materiale esențiale reutilizabile nu a fost niciodată mai importantă”.
MSP Labour lucrează pentru a combate sărăcia perioadei de când a fost aleasă la Holyrood în 2016. Ea a spus: „În ceea ce privește demnitatea femeilor în acea perioadă, sunt mai mult decât mândră că Scoția este în frunte și ne-am mișcat într-un ritm rapid într-un timp scurt de timp", notează news.sky.com
Lennon a declarat pentru MSP: "Am ajuns aici pentru că am lucrat împreună. Am arătat că acest parlament poate fi o forță pentru schimbarea progresivă atunci când colaborăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel