Scoția, prima țară în care femeile au acces gratuit la tampoane intime

Adisa Codruț / 25 noi 2020 / 12:17
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția

Scoția este prima țară în care tampoanele intime pentru femei sunt gratuite. Parlamentul a adoptat legea care pune la dispoziția lor gratuit aceste materiale sanitare.

Scoția a devenit prima țară din lume care a adoptat legislația prin care tampoanele pentru femei să fie disponibile gratuit.
Parlamentul scoțian au aprobat în unanimitate un proiect de lege prezentat de purtătoarea de cuvânt a sănătății muncii, Monica Lennon, care aduce dreptul legal de acces gratuit la aceste articole sanitare. Monica Lennon a declarat că proiectul de lege privind aceste produse este o legislație „practică și progresivă”, făcută cu atât mai vitală din cauza pandemiei de coronavirus.
Ea a spus: „Menstra nu se oprește pentru pandemii și munca pentru îmbunătățirea accesului la tampoane și materiale esențiale reutilizabile nu a fost niciodată mai importantă”.
MSP Labour lucrează pentru a combate sărăcia perioadei de când a fost aleasă la Holyrood în 2016. Ea a spus: „În ceea ce privește demnitatea femeilor în acea perioadă, sunt mai mult decât mândră că Scoția este în frunte și ne-am mișcat într-un ritm rapid într-un timp scurt de timp", notează news.sky.com
Lennon a declarat pentru MSP: "Am ajuns aici pentru că am lucrat împreună. Am arătat că acest parlament poate fi o forță pentru schimbarea progresivă atunci când colaborăm.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy