Scoția, prima țară în care femeile au acces gratuit la tampoane intime

Adisa Codruț / 25 noi 2020 / 12:17
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția
Tampoanele intime sunt gratuite in Scoția

Scoția este prima țară în care tampoanele intime pentru femei sunt gratuite. Parlamentul a adoptat legea care pune la dispoziția lor gratuit aceste materiale sanitare.

Scoția a devenit prima țară din lume care a adoptat legislația prin care tampoanele pentru femei să fie disponibile gratuit.
Parlamentul scoțian au aprobat în unanimitate un proiect de lege prezentat de purtătoarea de cuvânt a sănătății muncii, Monica Lennon, care aduce dreptul legal de acces gratuit la aceste articole sanitare. Monica Lennon a declarat că proiectul de lege privind aceste produse este o legislație „practică și progresivă”, făcută cu atât mai vitală din cauza pandemiei de coronavirus.
Ea a spus: „Menstra nu se oprește pentru pandemii și munca pentru îmbunătățirea accesului la tampoane și materiale esențiale reutilizabile nu a fost niciodată mai importantă”.
MSP Labour lucrează pentru a combate sărăcia perioadei de când a fost aleasă la Holyrood în 2016. Ea a spus: „În ceea ce privește demnitatea femeilor în acea perioadă, sunt mai mult decât mândră că Scoția este în frunte și ne-am mișcat într-un ritm rapid într-un timp scurt de timp", notează news.sky.com
Lennon a declarat pentru MSP: "Am ajuns aici pentru că am lucrat împreună. Am arătat că acest parlament poate fi o forță pentru schimbarea progresivă atunci când colaborăm.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy