Se închid barurile, se restrânge activitatea restaurantelor: vezi unde se întâmplă asta

Adisa Codruț |
Data publicării:
Baruri, cafenele  FOTO: pexels.com
Baruri, cafenele FOTO: pexels.com

Se închid barurie și se restrânge activitatea restaurantelor și a universităților din Paris. Decizia a fost luată după ce a crescut foarte mult numărul cazurilor de infecții COVID-19.

Barurile din Paris se vor închide de marţi, când se vor aplica restricţii şi restaurantelor şi va fi restrânsă la jumătate şi asistenţa în universităţi, au anunţat autoritățile, notează agerpres.ro. Capitala franceză şi trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă în contextul extinderii noului coronavirus, ca urmare a nivelului ridicat al incidenţei pandemiei şi a presiunii exercitate asupra spitalelor.
„Epidemia avansează rapid, trebuie să o frânăm acum, înainte ca sistemul sanitar să fie copleşit”, a declarat prefectul Poliţiei Parisului, Didier Lallement, la o conferinţă de presă, în care a anunţat noile măsuri ce vor intra în vigoare din 6 octombrie.

Nivelul de alertă maximă a fost decretat deoarece rata de incidenţă a noului coronavirus în regiunea Paris este de 260 de contagieri la 100.000 de locuitori din 28 septembrie şi deoarece 36 la sută din paturile de la terapie intensivă în spitalele din zonă sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19.
De asemenea, în regiunea Paris există 203 focare de contagiere cu noul coronavirus.
Măsurile anunţate includ închiderea totală a barurilor, în timp ce restaurantele ar putea rămâne deschise cu "îndeplinirea strictă" a noului protocol sanitar, ce va fi detaliat în cursul zilei de luni.

Universităţile vor restrânge asistenţa fizică cu 50 la sută, deşi autorităţile recunosc că studenţii nu se contagiază în sălile de cursuri, ci prin contacte sociale.
Se închid de asemenea sălile de sport şi piscinele (cu excepţia activităţilor şcolare), se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.
Centrele comerciale îşi vor limita asistenţa la un client la o suprafaţă de 400 de metri, pentru a asigura continuitatea activităţii economice.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel