Urmărește dezbaterea live

Se ÎNCHIDE spitalul mobil COVID din Lețcani. Ce spune medicul Carmen Dorobăț

Carmen Dorobăț
Carmen Dorobăț

Spitalul mobil Covid de la Lețcani se închide pentru câteva zile.  

Unitatea mobilă de la Lețcani se închide pentru câteva zile, iar în spital se va face dezinfecție și mentenanță.

Cei 17 pacienți cu Covid-19 de la Lețcani, dintre care doi la Terapie Intensivă, care transferați astăzi la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Ceilalţi 15 pacienţi sunt duşi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

S-a luat această decizie deoarece bolnavii înghețau de frig în containerele aflate la marginea municipiului Iași. 

Totuși, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Florin Roșu, spunea, miercuri seară, că decizia nu are legătură cu frigul din saloane cauzat de penele de curent din ultima perioadă. 

„Chiar este o coincidenţă, dar în aceste zile vom verifica şi toate instalaţiile”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Ce spune medicul Carmen Dorobăț

„Problema temperaturilor scăzute era sensibilă de ceva timp... O temperatură scăzută atrage după sine o astfel de sensibilitate privind organizarea administrativă. Este bine că s-a luat această măsură pentru ca pacienții să nu aibă de suferit.”, a spus Carmen Dorobăț la Realitatea Plus. 

„Pierderea unor paturi de Terapie Intensivă nu este o bucurie pentru nimeni.”, a subliniat medicul, precizând că acestea vor trebui să reprezinte în continuare o prioritate. 

Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi. Spitalul a costat peste 13 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel