Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu, închisă 2 luni. Strângere de fonduri pentru renovarea ei

Dana Lascu |
Data publicării:
Maternitatea Polizu, saloanele care trebuie renovate din Secția nașteri și lăuze. Foto: Salvați Copiii
Maternitatea Polizu, saloanele care trebuie renovate din Secția nașteri și lăuze. Foto: Salvați Copiii

Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu din București este închisă până în 5 septembrie pentru renovare. Organizaţia Salvaţi Copiii România  lanat o campanie de strângere de fonduri, costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.

Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu nu mai corespunde normelor europene de calitate și are nevoie urgentă de reparații. Ultimele lucrări de renovare au fost făcute acum 20 de ani, iar igienizarea și zugrăvirea pereților datează de acum 11 ani. 

Aici au venit pe lume, în 2020, 3.460 de copii, iar în primele luni ale lui 2021, 1.440 de femei au născut la Polizu. Anul trecut, în secția de TerapieIntensivă Neonatală au fost îngrijiți 550 de copii, cei mai mulți cu prematuritate extremă, cântărind mai puțin de 1.000 de grame. 

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat o campanie de strângere de fonduri (link direct), astfel încât sala de nașteri să fie rapid repusă în circuit medical, iar nou-născuții să vină pe lume în condiții de siguranță. Costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat urgența măsurilor de intervenție: „Maternitatea Polizu este cea mai mare maternitate din București, însă condițiile precare ale sălii de nașteri puneau în pericol atât sănătatea mamei, cât și pe cea a nou-născutului. De aceea am decis, împreună cu medicii, să intervenim rapid și să asigurăm toate condițiile de siguranță și igienă medico-sanitară”.

„Maternitatea noastră este una dintre maternitățile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esențial ca nașterea să se desfășoare în condiții igieno-sanitare ireproșabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea mamei și a nou-născutului", a declaratDr. Katsiaounas Georgios, manager al INSMC “Alessandrescu-Rusescu”, Maternitatea Polizu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel