Ședință la Comisia de Sănătate din Senat cu ARPIM pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului

Dana Lascu |
Data publicării:
Cancerul
Cancerul

Întrevedere între președintele Comisiei de sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu președintele pentru relații externe ARPIM, Ioana Bianchi, pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului.

Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marți, 20 aprilie a.c., o primă ședință cu reprezentantul Asociației Românilor a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Ioana Bianchi, director pentru relații externe. 

Reuniunea reprezintă debutul unei serii de întrevederi menite să articuleze o strategie de modificare a legislației medicale, în sensul optimizării procesului de implementare adecvată a unui plan național de diagnostic precoce a cancerului. De asemenea, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea semnificativă a calității îngrijirii medicale și, mai ales, pe susținerea implementării Strategiei farmaceutice europene într-un cadru adecvat României.

Demersul acțiunii parlamentare se va centra, conform declarațiilor prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, pe revizuirea legislației privind medicamentele orfane (cele pentru boli rare) și cele de uz pediatric, considerate nevoi medicale neacoperite, precum și îndepărtarea factorilor care afectează accesul real la medicația adecvată. 

În plus, sprijinirea evoluțiilor terapeutice și tehnologice a devenit obiectiv strategic pentru activitatea parlamentară a Comisiei pentru sănătate din Senat, în aceeași măsură cu dezvoltarea resurselor umane în domeniul competențelor în cancerologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel