Senator Botnariu: Eu nu văd coronavirusul ca pe o amenințare de țară

Angela Sabău / 27 feb 2020 / 13:26
EXCLUSIV
Coronavirus,
Coronavirus,

Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a precizat că nu trebuie să ne isterizăm pe tema coronavirusului, ci ar trebui să comunicăm mai mult și să luăm măsuri de igienă.

Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a arătat la Health Forum România – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, că epidemia cauzată de coronavirus nu ar trebui să creeze isterie și că ar trebui să comunicăm mult mai bine, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

În același timp el a apreciat faptul că autpritățile comunică foarte bine pe această temă și că se implică foarte serios.

„Eu nu văd - coronavirusul - nu-l văd ca pe o amenințare de țară, cu toate că unii se isterizeasză foarte rău pe tema asta. Trebuie comunicat, fiecare să comunicăm, nu mă refer numai la autorități, pentru că autoritățile le văd prezente peste tot; nu putem să acuzăm pe cineva că nu comunică, dar și noi, toți, putem să comunicăm în toate grupurile. Aș ruga autoritățile publice locale să se implice foarte mult, pentru că problema în comunitate, doar autoritățile publice locale pot s-o rezolve. Mă gândesc la un afișaj - am văzut în Thailanda, în toate locurile aglomerate aveau peste tot afișaj cu cinci măsuri pe care trebuie să le ia populația și să nu ne isterizăm cu mâncarea. Și să ne isterizăm, dacă e de isterizat, cu igiena, pentru că sunt măsuri simple, banale”, a spus el, senatorul Botnariu, la Forum.

El a făcut referire la faptul că în unele localități, cetățenii speriați au golit rafturile magazinelor de alimente, însă mai puțin cele cu produse de igienă, ori este cunoscut faptul că o bună igienă este cea mai important măsură de protecție împotriva infecțiilor de toate felurile, cu atât mai mult în contextul coronavirusului.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy