Serviciile de dializă, condiții noi de decontare. Ordinul CNAS

Dana Lascu |
Data publicării:
Urologie, nefrologie, rinichi
Urologie, nefrologie, rinichi

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un nou Ordin care prevede noi condiții de decontare pentru serviciile de dializă. Iată ce arată acesta: 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat Ordinul 538 pentru completarea Normelor privind condiţiile si modalitatea de decontare a serviciilor de dializă, contractate de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii de dializă, autorizaţi şi evaluaţi în condiţiile legii aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 507/2015 cu modalitatea de decontare a serviciilor de dializă pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare. 

Acesta introduce noi puncte în normele de decontare, după cum urmează: 

- pe perioada stării de urgență, pentru unitățile de specialitate care acordă servicii de dializă în cadrul Programului național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică, se vor deconta toate serviciile efectiv realizate bolnavilor constanți ai unității sanitare, bolnavilor transferați temporar precum și bolnavilor suplimentar contract în limita creditului de angajament / contractat pe tip de servicii de dializă la nivelul casei județene de asigurări de sănătate, cu acordul casei naționale de asigurări de sănătate; 

- în vederea regularizării trimestriale, casele județene de asigurări de sănătate vor transmite, spre analiză, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate date referitoare la bolnavii transferați temporar, bolnavii tratați suplimentar, numărul de locuri vacante și numărul de servicii validate și rămase nedecontate pe CNP / CID / număr card european / număr formular european / număr pașaport, pentru fiecare terapie contractată, distinct, pe fiecare unitate cu care este în contract; 

- regularizarea se va face cu încadrarea în numărul de bolnavi prevăzut la nivel național, urmând ca după analiza datelor, Casa Națională de Asigurări de Sănătate să transmită caselor de asigurări de sănătate volumul de servicii estimat și valoarea estimată contractată, pentru ca acestea să încheie acte adiționale de regularizare. 

ORDINUL, INTEGRAL, POATE FI GĂSIT AICI (link direct). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1