Simptome neobișnuite de COVID-19. Ce stări pot experimenta vârstnicii

Adulții mai în vârstă, diagnosticați cu Covid-19, boala cauzată de coronavirus, pot avea mai multe simptome „atipice”.

Covid-19 este semnalat de obicei prin trei simptome: febră, tuse persistentă și probleme de respirație. Dar adulții mai în vârstă pot să nu aibă niciuna dintre aceste caracteristici

În schimb, potrivit CNN,  persoanele în vârstă pot părea că nu sunt în apele lor, încă de la început, după ce au fost infectate cu noul coronavirus. Este posibil să doarmă mai mult decât de obicei sau să nu mai mănânce. Pot părea neobișnuit de apatici sau confuzi, pierzându-și orientarea cu mediul înconjurător. Ele pot deveni amețite și pot suferi căderi. Uneori, persoanele în vârstă nu mai vorbesc sau pur și simplu se prăbușesc.

„L o mulțime de afecțiuni, adulții în vârstă nu se prezintă într-un mod tipic, și vedem asta și cu Covid-19", a spus dr. Camille Vaughan, șeful secției de geriatrie și gerontologie de la Universitatea Emory.

Răspunsul imun modificat

Motivul are legătură cu modul în care corpurile vârstnicilor răspund la boli și infecții.

La vârste înaintate, „răspunsul imun al cuiva poate fi contondat și capacitatea organismului de a regla temperatura poate fi modificată", a declarat pentru CNN dr. Joseph Ouslander, profesor de medicină geriatrică la Colegiul de Medicină Schmidt al Universității Florida Atlantic

„Bolile cronice care stau la baza pot masca sau pot interfera cu simptomele infecției", a spus el. "Unii oameni în vârstă, indiferent de modificările legate de vârstă sau de problemele neurologice anterioare, cum ar fi un accident vascular cerebral, pot avea reflexe de tuse modificate. Alții cu deficiență cognitivă nu pot fi capabili să-și comunice simptomele."

Recunoașteți semnele timpurii

Recunoașterea semnelor de pericol este importantă: în cazul în care simptomele precoce ale Covid-19 sunt ratate, starea persoanelor în vârstă se poate deteriora înainte de a avea nevoie de îngrijire. Și oamenii pot intra și ieși din casele lor fără măsuri de protecție adecvate, riscând răspândirea infecției.

Dr. Quratulain Syed, un geriatru din Atlanta, descrie cazul unui bărbat de 80 de ani, pe care l-a îngrijit la mijlocul lunii martie. Pentru mai multe zile, bărbatul, care avea afecțiuni cardiovasculare, diabet și insuficiență cognitivă modificată, a încetat să mai meargă și devenit incontinent și profund letargic. Dar nu avea febră sau tuse. Singurul simptopm respirator era stranutul.

Soția bărbatului a sunat de două ori la urgențe. În ambele dăți, paramedicii i-au verificat semnale vitale și au declarat că este OK. După un alt apel îngrijorat din partea soției copleșite, Syed a insistat ca pacientul să fie dus dus la spital, unde a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Culegerea datelor despre simptomele atipice

Câțiva medici încearcă să strângă mai multe informații sistematice despre astfel de cazuri.

În Elveția, dr. Sylvain Nguyen, un medic geriatru de la Universitatea din Lausanne Hospital Center, a pus la dispoziție o listă a simptomelor tipice și atipice la pacienții vârstnici Covid-19, într-o lucrare publicată în Revue Médicale Suisse. Pe lista atipică sunt incluse modificările produse la starea obișnuită a pacientului, delirul, căderile, oboseala, letargia, tensiunea arterială scăzută, înghițirea dureroasă, leșinul, diareea, greața, vărsăturile, durerea abdominală și pierderea mirosului și a gustului.

Datele provin de la spitale și case de îngrijire medicală din Elveția, Italia și Franța, a explicat Nguyen într-un e-mail.
Pe primele linii, medicii trebuie să se asigure că evaluează cu atenție simptomele unui pacient mai în vârstă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel