Sindicaliștii din Sănătate aruncă mănușa. Garanții, nu vorbe

Dana Lascu |
Data publicării:
Sindicaliștii de la Sanitas
Sindicaliștii de la Sanitas

Sindicaliștii din Sănătate aruncă mănușa Guvernului. Vor garanții că majorările salariale prevăzute pentru 1 ianuarie 2019 vor fi făcute și spun că nu mai acceptă vorbe goale.

Sindicaliștii din Sănătate aruncă mănușa Guvernului, cerându-I să prezinte garanții că de la 1 ianuarie 2019 se vor aplica majorările salariale prevăzute în Legea salarizării intrată în vigoare anul trecut.

Consiliul Național al Federației Sanitas din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile referitoare la ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019", justifică demersul reprezentanții sindicaliștilor într-un comunicat remis DC MEDICAL.

Categorii „uitate” la prima tranșă de majorări

Problema e că la „Sfânta Masă" unde s-au decis majorările salariale din sistemul sanitar au fost omise mai multe categorii de angajați, care se simt discriminați.

Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor - asistenți medicali și medici", spun reprezentanții Sanitas.

Ei le cer autorităților să prezinte garanții că majorările salariale menționate în sus-numita Lege vor fi puse în practică din prima zi a anului viitor.

„Ne rezervăm dreptul de a acționa”

De mai bine de doi ani, Federația SANITAS din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor. În acest context, Federația Sanitas cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, fără echivoc, ca va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înșiși l-au adoptat. Consiliul Național al Federației Sanitas va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate" se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel