Singapore a vaccinat peste 80% din populație împotriva COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:

Singapore a imunizat cu ambele doze peste 80% din populația sa.

Singapore a inoculat cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 peste 80% din populaţia sa de 5,7 milioane de locuitori, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii din această ţară, care a devenit statul cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume şi care se pregăteşte pentru o nouă etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice, informează Reuters.

"Am depăşit încă un prag important, după ce 80% din populaţia noastră a primit schema completă de vaccinare bazată pe două doze", a declarat ministrul Sănătăţii din Singapore, Ong Ye Kung, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Această performanţă conferă micului stat-insular din Asia statul de ţară care deţine cea mai mare rată de vaccinare cu schemă completă împotriva COVID-19 din lume. Autorităţile din Singapore au anunţat că vor adopta o serie de măsuri suplimentare de relaxare a restricţiilor antiepidemice după atingerea pragului de 80% de vaccinare a populaţiei naţionale cu schemă completă, potrivit Agerpres.

Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania. Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă. 
De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă. "Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Agerpres.

Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat luni, 16 august, vaccinarea anti-COVID-19 începând cu vârsta de 12 ani, în condiţiile în care până acum recomanda în general vaccinarea după 16 ani. Instituţia notează într-un comunicat că şi-a schimbat părerea pe baza noilor evidenţe ştiinţifice, care confirmă că "avantajele vaccinării depăşesc riscurile unor efecte secundare foarte rare". "Aceste recomandări doresc în primul rând protejarea directă a copiilor şi a adolescenţilor", precizează STIKO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel