Singura Facultate de Medicină din țară, acreditată internațional pentru calitatea educației

Adisa Codruț / 16 oct 2019 / 14:49
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj

O facultate de Medicină din țară a fost acreditată internațională pentru calitatea educației.

O singură Facultate de Medicină din țară a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, o recunoaștere a valorii instituției de învățământ și un atuu în plus absolvenților. Este vorba de Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, prima din România care primește această recunoaștere.

Potrivit reprezentanților universității, rezultatul vine ca urmare a raportului favorabil întocmit în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), ambele cu sediul în Germania. Procesul de evaluare a fost realizat după standardele WFME (World Federation of Medical Education), întâlnirea cu evaluatorii având loc în perioada 6-9 mai 2019.

UMF Cluj este prima Facultate de Medicină din România care a fost evaluată după aceste standarde, pentru recunoașterea internațională a diplomelor fiind necesar ca, până în anul 2023, la nivel mondial toate facultățile de medicină să fie evaluate după aceste standarde, care au rolul să certifice calitatea serviciilor educaționale oferite.

Facultate de Medicină. Reacția decanului

„Această certificare este rezultatul muncii colectivului excepțional de cadre didactice pe care sunt mândră să îl am alături și al studenților noștri deosebit de valoroși. Calitatea studiilor în cadrul Universității de Medicină si Farmacie "Iuliu Hațieganu" este deja o tradiție pe care o ducem mai departe prin efort constant investit în inovare și reînnoire. Numărul tot mai mare de studenți români și străini care aleg universitatea noastră este o certificare în plus a calității muncii noastre. Desigur că ne dorim ca cei ce termină studiile la UMF Cluj Napoca să rămână în țară și să continue ceea ce au început aici, însă dacă alegerea lor va fi să meargă spre alte lumi, ne bucurăm că îi putem susține dincolo de granițe cu această nouă certificare", declară Anca Buzoianu, Decanul Facultății de Medicină.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca oferă un program de studiu în trei limbi și este instituția unde se înregistrează cei mai mulți studenți străini din România - 944 de studenți în 2008, 1747 în 2019.

Această instituție este deja recunoscută la nivel internațional prin deținerea Diplomei de recunoaștere a calității „Label CIDMEF", un certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și a Facultăților de Medicină de Expresie Franceză) sau prin aderarea la AMEE (Asociaţia pentru Educaţie Medicală în Europa) și la AMSE (Asociația Şcolilor de Medicină Europene).

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy