Spitalele, obligate să afișeze dacă sunt sau nu acreditate

Însemne grafice care atestă acreditarea spitalelor  FOTO: ANMCS
Însemne grafice care atestă acreditarea spitalelor FOTO: ANMCS

Însemnele grafice "Acreditat" și "În proces de acreditare" vor fi afișate la intrarea fiecărui spital din România, potrivit unui ordin aflat în dezbatere.

Un ordin al președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, aflat în dezbatere publică, spitalele din țară care au fost evaluate și au fost încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienții privind categoria de acreditare primită. Unitățile medicale vor afișa, la intrare, însemnele grafice "Acreditat" și "În proces de acreditare".

Însemnul "Acreditat" trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al II -lea ciclu de acreditare. Lista acestor unități medicale poate fi consultată AICI. Însemnul "În proces de acreditare" (imaginea de mai jos) trebuie afișat de următoarele categorii de spitale: unitățile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare, unitățile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare, unitățile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

Însemnele trebuie afișate și în cazul unităților sanitare care au sedii secundare sau secții exterioare, dar și pe pagina web precum și pe toate documentele emise de unitățile sanitare acreditate.

Spitale acreditate: cele ce nu au însemne

În ce privește spitalele care nu au vor avea niciunul dintre aceste însemne, reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate precizează, într-un comunicat: "Pentru spitalele care nu afișează unul dintre aceste însemne, nu există dovezi, în evidențele noastre, că se preocupă de asigurarea calității serviciilor medicale  și a siguranței pacientului".

Despre scopul acestor însemne, cei de la ANMCS susțin că este "de a informa populația cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate oferite în cadrul unităților sanitare".

Ordinului președintelui ANMCS se află în dezbatere publică pe site-ul www.anmcs.gov.ro, secțiunea Transparență Decizională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0