Sirenele ambulanțelor vor suna în semn de mulțumire; pentru prima dată în istorie, cu acest scop

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bărbatul a căzut în gol
Bărbatul a căzut în gol

Sirenele ambulanțelor vor suna timp de un minut, în semn de mulțumire pentru aprobarea statutului personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Conducerea Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, anunță că, vineri, 18 decembrie 2020, ora 12.00, în toate serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, vor suna sirenele ambulanțelor timp de 1 minut, în prezența angajaților disponibili și parlamentarilor invitați, parlamentari care își încheie mandatul 2016-2020. 

Acțiunea se organizează pentru prima data în istoria ambulanței cu acest scop, de mulțumire și recunoștință publică, la adresa parlamentarilor din toate partidele politice, din mandatul 2016-2020 (PSD, PNL, USR, PRO România, PMP, UDMR și Minorități) care au fost inițiatori, susținători și au votat cu DA proiectul legislativ privind „STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov”, respectiv forma finală a Legii privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat. 

Votul din ultima ședință a plenului Camerei Deputaților, din mandatul 2016-2020 care a avut loc în 15 decembrie 2020, a fost o victorie pentru Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România și Serviciile Publice de Ambulanță, în urma unui proces legislativ care s-a desfășurat pe o perioada de 5 ani. Personalul profesionist operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță, apreciază votul dat de parlamentari, vot prin care se recunoaște importanța acestui personal care desfășoară activitatea pe linia întâi în asistența medicală de urgență din prespital în salvarea de vieți. Totodată, această acțiune organizată în serviciile de ambulanță are scopul sși de a mulțumi anticipat Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, care va promulga Legea cu celeritate, astfel va avea posibilitatea de a-si arăta recunostința față de acest personal profesionist operativ de intervenție, prezent la datorie, fiind perceput un cadou de sărbători binemeritat, se arată într-un comunicat remis presei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel