SITAGLIPTINUM + METFORMINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

SITAGLIPTINUM + METFORMINUM - prospect. Acțiune: sitagliptin: antidiabetic, inhibitor de dipeptidil-peptidază IV. Metformin: antidiabetic, biguanidă.

 

 

SITAGLIPTINUM + METFORMINUM - prospect

Denumier comercială: JANUMET

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Janumet este indicat ca adjuvant la dietă şi exerciţiu fizic pentru îmbunătăţirea controlului glicemic: i) la pacienţii controlaţi inadecvat cu doza maximă tolerată de metformin în monoterapie sau la cei care au fost deja trataţi cu asocierea dintre sitagliptin şi metformin; ii) în asociere cu o sulfoniluree, la pacienţi controlaţi inadecvat cu doza maximă tolerată de metformin şi o sulfoniluree; iii) în asociere cu un agonist PPAR (precum o tiazolidindionă), la pacienţii controlaţi inadecvat cu doza maximă tolerată de metformin şi un agonist PPAR; iv) sub formă de terapie adăugată tratamentului cu insulină, la pacienţii la care
doza stabilă de insulină şi metforminul în monoterapie nu realizează un control glicemic adecvat.

Contraindicații: hipersensibilitate. Cetoacidoză diabetică, precomă diabetică. Insuficiență renală moderată şi severă (clearance al creatininei < 60 ml/min). Condiţii acute cu potenţial de alterare a funcţiei renale (deshidratare, infecţii severe, şoc, administrare intravasculară de substanţe de contrast iodate). Boală acută sau cronică, care ar putea determina hipoxie tisulară (insuficiență cardiacă sau insuficienţă respiratorie, infarct miocardic acut, şoc). insuficiență hepatică, intoxicaţie alcoolică acută, alcoolism. Alăptare.

Atenție: Nu se foloseşte la pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 şi nici pentru tratamentul cetoacidozei diabetice.

Reacții adverse: Cefalee, diaree, constipaţie, greaţă, vărsături, hipoglicemie, edeme periferice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel