Soluția ieftină care îți va face geamurile să sclipească precum diamantele. O găsești în bucătărie și nu este oțetul

Monika Baciu |
Data publicării:
ceai negru - FOTO: Freepik@ArtPhoto_studio
ceai negru - FOTO: Freepik@ArtPhoto_studio

Soluția ieftină care îți va face geamurile să sclipească precum diamantele o găsești în dulapul din bucătărie. Elimină petele și îți lasă ferestrele impecabile.

În timp, ușile de duș din sticlă se pot acoperi de pete și amprente care pot fi greu de îndepărtat. În timp ce alți agenți de curățare pot lăsa dungi în urmă sau nu reușesc să îndepărteze petele de grăsime de pe ușile de duș, ceaiul negru este un agent de curățare a sticlei surprinzător de bun, susținut de știință.

Ceaiul negru îndepărtează grăsimile

Datorită taninurilor pe care le conține ceaiul negru, acesta este capabil să taie grăsimea și proteinele, precum uleiurile de pe piele. Modul în care substanțele chimice din taninuri răspund la materialele organice este motivul pentru care ceaiul negru este atât de eficient pentru curățarea sticlei.

În timp ce ștergeți ceaiul peste ușile de duș, acele pete ar trebui să se îndepărteze imediat, fără a lăsa dungi pe tot geamul. Acest lucru vă va curăța ușile de duș din sticlă, menținându-le strălucitoare și clare. Deoarece ceaiul este destul de ieftin, acest truc de curățare este o modalitate excelentă de a economisi niște bani, folosind în același timp o soluție de curățare complet naturală.

În timp ce ceaiul negru este capabil să curețe sticla, inclusiv oglinzile și ferestrele, alte tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul verde, ar putea să nu aibă suficiente taninuri sau să nu fie suficient de puternice pentru a funcționa în mod corespunzător ca un detergent, potrivit House Digest.

De ce ceaiul negru face ca sticla să strălucească

Toate ceaiurile negre conțin taninuri. Acești compuși chimici naturali au tendința de a se atașa de alți compuși organici, cum ar fi proteinele. Deoarece petele și murdăria de pe ușile de duș sunt probabil alcătuite din uleiuri naturale, cum ar fi cele de la mâinile tale care apucă ușa, taninurile din ceaiul negru se vor lipi de ele, îndepărtând cu ușurință petele de pe sticlă.

Deși unii cred că ceaiul conține acid tanic (și de aceea este un detergent atât de bun), ceaiul conține doar taninuri, nu acid tanic. De asemenea, se știe că taninurile fac obiectele să strălucească, ceea ce le face perfecte pentru curățarea oricărui tip de sticlă.

În timp ce ceaiul negru vă va ajuta să scoateți urmele de pe ușile de duș și să vă lustruiți oglinzile, s-ar putea să nu fie un detergent eficient pentru alte suprafețe. Deoarece ceaiul negru nu este un dezinfectant sau antimicrobian, nu va putea ucide germenii.

Cum să vă curățați ușile de duș cu ceai negru

Sticla de la duș - FOTO: Freepik@myimagine2018

Pentru a începe să preparați soluția de curățare, aduceți o cană de apă la fierbere puternică, în clocot. În timp ce așteptați ca apa să fiarbă, puneți patru pliculețe de ceai negru într-o cană. Când apa fierbe, turnați-o peste pliculețele de ceai și lăsați-le să se infuzeze timp de cel puțin 10 minute.

Cu cât lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult, cu atât va fi mai puternic și cu atât mai multe taninuri va conține lichidul. După ce ceaiul a fiert, lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l turna într-o sticlă cu pulverizator. Soluția dvs. poate fi apoi pulverizată cu generozitate pe ușile de duș și ștearsă cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată și uscată.

Dacă nu aveți o sticlă cu pulverizator, pur și simplu umeziți o cârpă cu ceai și ștergeți ușile de duș. În cazul suprafețelor deosebit de murdare, este posibil să trebuiască să repetați procesul pentru ca ușile de duș să strălucească cu adevărat. Cu ceaiul rămas, puteți curăța oglinda din baie sau alte suprafețe de sticlă, lăsându-vă casa strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel