Somn: cât doarme un copil, în funcție de vârstă. Ponturi utile

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil
Copil

Cantitatea de somn de care are nevoie un copil variază în funcție de vârstă. Bebelușii, școlarii sau liceenii, nu au nevoie să doarmă, toți, același număr de ore, ca să se dezvolte corect, atrag atenția experții de la Academia Americană de Pediatrie.

De la bebeluși, la copiii de grădiniță, cei de vârstă școlară sau adolescenți, părinții doresc să știe câte ore de somn sunt recomandate. Deși este adevărat că nevoile de somn variază de la o persoană la alta, există câteva linii directoare bazate pe dovezi științifice care vă pot ajuta să stabiliți dacă odrasla dumneavoastră are nevoie de mai mult sau mai puțin somn care să îl ajute să se dezvolte corect, să învețe și să se joace exact cât trebuie, arată experții de la Academia Americană de Pediatrie.

Cât trebuie să doarmă un copil

Academia Americană de Medicină de Somn (AASM) ofera câteva linii directoare utile cu privire la cât de mult au nevoie de somn copiii, în diferite stadii ale dezvoltării lor. Rețineți că aceste numere reflectă orele totale de somn într-o perioadă de 24 de ore, care include și puiul de somn de la amiază sau timpul când a adormit în mașină.

În timp ce copiii de aceeași vârstă pot necesita ore diferite, există orientări științifice bazate pe valori sugerate pentru fiecare vârstă, spun pediatrii.

Iată valorile recomandate:

Sugari: (între 4 și 12 luni): 12-16 ore pe zi / noapte.

Copii: (între 1 și 2 ani) între 11 și 14 ore.

Preșcolari: (între 3 și 5 ani) între 10 și 13 ore.

Școlari: (între 6 și 12 ani): între 9 și 12 ore.

Adolescenți: (între 13 și 18 ani): între 8 și 12 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel