Soția medicului-erou: transferul în străinătate este ”șansa lui”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu SJU Piatra Neamț
Incendiu SJU Piatra Neamț

Soția medicului Cătălin Denciu, medicul-erou de la Neamț, spune că transferul în străinătate este ”șansa lui”. Foști pacienți ai acestuia îi trimit soției medicului zeci de mesaje de încurajare.

Soția lui Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, a mărturisit, într-o intervenție telefonică, că a reușit să discute cu el la telefon după ce s-a produs explozia.

Mărturia soției, la digi24, este copleșitor de emoționantă:

”Am reușit să vorbesc un pic cu el printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător, că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. El spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și de ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”.

Întrebată dacă decizia de a fi transportat în străinătate a fost una bună, doamna Denciu a răspuns:

Eu zic că este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii, și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să i se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă. El era un om care-și făcea treaba, nu stătea să comenteze, era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți .Nu știu dacă eu ar trebui să-l caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebați pacienți pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin și de încurajare. Nu știu, sper, sper să fie bine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel