Spania în zona de risc extrem de transmitere COVID. Peste 17.000 de noi cazuri în doar 24 de ore

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plămâni. Foto: Pexels
Plămâni. Foto: Pexels

Spania a revenit în zona de risc extrem de transmitere a COVID. În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 17.000 de noi cazuri.

Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, stabilită de guvernul de la Madrid la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag depăşit acum, în timp ce această rată a infectărilor a ajuns la 814 în categoria de vârstă 20-29 de ani.

Ultima dată când a fost depăşită rata de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru un interval de 14 zile a fost 22 ianuarie, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, care a anunţat că 17.384 de noi cazuri pozitive au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Odată cu venirea verii şi a vacanţelor, în Spania s-au înmulţit petrecerile tinerilor în baruri, discoteci şi locuinţe, în timp ce purtarea măştii nu mai este obligatorie în aer liber, consecinţa inevitabilă fiind o creştere incontrolabilă a infectărilor în rândul persoanelor tinere. Chiar dacă majoritatea acestora nu ajung să fie spitalizaţi, ei pot transmite virusul altora mai vulnerabili.

Confruntată cu această explozie de infectări, Spania doreşte să accelereze vaccinarea tinerilor, pentru a evita un nou val epidemic, agravat şi de varianta Delta a coronavirusului, care ar ruina sezonul turistic estival şi ar întârzia redresarea economiei.

Tot miercuri, guvernul german a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei epidemiologice în insula spaniolă Mallorca, o destinaţie intens frecventată de turiştii germani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel