Spirulina, planta "minune". Efecte uimitoare asupra sănătății

Anisia Nica |
Data publicării:
spirulina FOTO: Pexels @nipananlifestylecom
spirulina FOTO: Pexels @nipananlifestylecom

Spirulina, alga cu peste 50% principii bioactive. Ce este are aceasta asupra sănătății și de ce este bine să o consumi?

Potrivit healthline, spirulina este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare și are beneficii extraordinare asupra corpului, în special asupra sistemului nervos.

Ce conține?

Pudra de spirulină reprezintă un amalgam de nutrienți și peste 50% principii bioactive. Această algă are în jur de 70% proteine și este superioară celorlalte alge utilizate în fitoterapie datorită conținutul crescut în acizi esențiali.

Planta este un adevărat complex natural de vitamine, conținând Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina B12 și Vitamina E.

Totodată, spirulina este bogată în antioxidanți și compuși antiinflamatori, iar consumul acesteia protejează organismul de efectele stresului oxidativ și scade riscul apariției bolilor cronice.

Sănătatea sistemului nervos

Antioxidanții și complexul vitaminelor B din pudra de spirulină contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. O cercetare recentă arată că planta funcționează prin mecanisme neuroprotectoare care susțin activitatea nervoasă, reduc oboseala mentală, protejează vasele din creier și reglează presiunea intracraniană.

Stimulează imunitatea

Un studiu arată că principiile active din spirulină au acțiune imunomodulatoare și stimulează producția de anticorpi. Totodată, spirulina are și efect antiviral împotriva virusului herpes, HIV și virusul gripal. Acest lucru contribuie la creșterea imunității și prevenția virozelor și a bolilor infecțioase.

Sănătatea inimii

Același studiu arată că spirulina influențează și metabolismul carbohidraților și a lipidelor, scade nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge. Aceste elemente sunt principalii factori responsabili de apariția aterosclerozei în urma depunerii colesterolului pe vasele de sânge. Consumul de spirulină scade, așadar, riscul apariției bolilor de inimă și a complicațiilor produse de acestea.

Detoxifiant natural

Pudra de spirulină este deseori folosită în curele de detoxifiere. Aceasta curăță organismul, iar consumul ei determină instalarea stării de sațietate. Astfel, persoanele care vor să slăbească pot introduce spirulina în dieta zilnică, mai ales că aceasta "topește" grăsimea și intervine în accelerarea metabolismului.

Mai mult decât atât, spirulina este și un puternic factor antitoxic, utilă mai ales în intoxicațiile cu metale grele sau în urma expunerii la radiații.

Vezi și: Consumul de Kiwi, beneficii uimitoare pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel