Spital de campanie ROL 2, ridicat de MApN în cinci zile. VIDEO

Spital de Campanie ROL 2, foto MApN
Spital de Campanie ROL 2, foto MApN

Spitalul de campanie ROL 2, secție a Spitalului Militar Central, a fost ridicat de militarii români în numai cinci zile, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' de la Otopeni.

Spitalul va trata cazurile uşoare şi medii de COVID-19.

"Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie 'Ana Aslan' Otopeni.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19" și „Vigorous Warrior 19" – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România", se arată într-un comunicat al MApN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel