Spitalul din Reșița, dosar penal pentru abuz în serviciu 

Adisa Codruț |
Data publicării:
Justiție
Justiție

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal în cazul Spitalului Județean Reșița, pentru abuz în serviciu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul Județean Reșița, după ce imagini șocante din interior au apărut în presă.
"Vă informăm că la data de 2.12.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a fost înregistrat dosarul cu nr. 2728/P/2020, având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p.. În cauză se efectuează cercetări față de faptele care se conturează din imaginile din data de 02.12.2020, ce au apărut în mass media națională, respectiv imagini filmate și alte materiale de presă din care reies indicii că mai mulți pacienți cu probleme psihice și alte probleme de sănătate, internați într-o secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsați dezbrăcați pe holurile secției, direct pe ciment/podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum și referitor la condițiile din saloanele/spațiile în care aceștia sunt internați.
Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii", precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița
Imagini de groază au fost surprinse în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment, arată Antena 3.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita după ce imagini tulburătoare cu pacienţii au apărut în spaţiul public.
După prima zi de control, Inspecția Sanitară de Stat a dat primele sancțiuni în valoare de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel