Spitalul regional de urgență Cluj, în ce fază se află. Declarațiile ministrului Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru s-a deplasat marți, 22 septembrie, la Cluj unde a vizitat amplasamentul viitorului spital regional de urgență. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi, 22 septembrie, pe amplasamentul Spitalului regional de urgenţă Cluj, că viitoarea unitate medicală este în faza verificării documentaţiei şi a evaluării proiectului. Viitorul spital regional va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, utilă 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp. Spitalul va deservi toată patologia, va avea 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acuţi, 105 paturi pentru situaţii şi structuri critice, 60 paturi UPU, 70 cabinete ambulatoriu, 15 cabinete şi paturi spitalizare de zi pentru specialităţile chirurgicale. Unitatea medicală va avea cinci etaje, parter şi subsol şi un heliport, iar în cadrul său se vor desfăşura şi activităţi didactice.

"Ne aflăm pe amplasamentul viitorului Spital regional de urgenţă Cluj, unul din cele trei spitale pentru care Guvernul Ludovic Orban a aprobat indicatorii economici şi s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării şi au şi avizul Comisiei Europene. Spitalul regional de urgenţă Cluj a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pe 5 mai, iar pe 22 iunie a obţinut şi avizul Comisiei Europene. Pe 17 iulie s-au deschis licitaţiile pentru proiecte, aflându-ne în acest moment la verificarea documentaţiei unice de achiziţii europene, precum şi la evaluarea proiectelor", a spus Nelu Tătaru, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel