Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19: trei pacienți, refuzați

Adisa Codruț / 14 oct 2020 / 14:02
Pacient
Pacient

Spitalul din Timișoara a început să refuze pacienții cu COVID-19, după ce locurile au fos tocupate în totalitate. Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă.

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă privind viteza cu care crește numărul infecțiilor COVID-19. Potrivit lui, locurile din spital sunt toate ocupate, iar azi au fost refuzați primii trei pacienți. "La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus. (...) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.
Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez. 
Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri.
Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare", a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy