Stafilococ auriu la Maternitatea Giulești, 20 de bebeluși infectați și 20 cadre medicale purtătoare

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
La Maternitatea Giulești saloanele sunt goale de aproape trei săptămâni
La Maternitatea Giulești saloanele sunt goale de aproape trei săptămâni

Numărul copiilor cu stafilococul auriu crește de la o zi la alta. În prezent, 15 bebeluşi care s-au născut la Maternitatea "Panait Sârbu" se află internaţi la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 11 având stafilococ auriu meticilino rezistent, iar pentru alţi patru probele sunt în lucru. În total, potrivit datelor furnizate de Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", până în prezent pentru 20 de bebeluşi care s-au născut la maternitatea din Capitală s-a confirmat diagnosticul. În ceea ce privește cadrele medicale de la Giulești care sunt purtătoare de stafilococ, numărul acestora a ajuns la 20 din 100 de persoane testate.

Ultimele cazuri survenite la bebeluși s-au prezentat ieri la secţia de pediatrie, respectiv de chirurgie a spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu. Ambii copii au fost internaţi în spital cu piodermită și celulită, potrivit Agerpres. Atât reprezentanții maternității, cât și primarul general al Capitalei, susțin că așteaptă rezultatele probelor de la Direcția de Sănătate Publică, până atunci nu pot pune toate cazurile pe seama infectării din spital.

,,Dacă au trecut mai multe zile așa cum este cazul nostru, că bebelușii au venit la spitalul Grigore Alexandrescu între 7 – 21 de zile nu există o probă 100% confirmată. Aceste lucruri trebuie să reiasă și din analizele pe care noi le așteptăm de la DSP”, a declarat Gabriela Firea, care susține că au fost testate peste 100 de cadre medicale de la maternitatea Giulești și 20 dintre ele au ieșit pozitive la test, deci sunt purtătoare de stafilococ.

Însă primarul a spus că în lunile octombrie și noiembrie s-au născut aproate 700 de copii, 104 cadre medicale au fost invesitgate medical, iar 20 au fost găsite purtătoare de stafilococ.

Epidemiologul de la Giulești declarase cu două zile în urmă că media temporară de internare la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost între 7-21 zile de la externare de la maternitatea Panait Sârbu, prin urmare doar 3 cazuri ar putea avea legătură cu spitalul din Giulești. De altfel, conducerea maternității cerea autorităților să reia activitatea cât mai curând în spital, având în vedere numărul mare de paciente care așteaptă să nască.

Primarul general al Capitalei a spus că s-au înăsprit regulile de igienă la maternitate că situația nu este dramatică și că maternitatea Panait Sârbu este una din cele mai bune și căutate din țara.

,,Sperăm ca într-o săptămână să se redeschidă secția și să se facă internări pentru că sunt multe paciente care așteaptă să nască”, a declarat Gabriela Firea, care a cerut să se ia măsuri mai stricte privind vizitele aparținătorilor în spitale. Cred că împreună trebuie să luăm cele mai bune măsuri, și poate nu ar fi rău să existe niște reglementări mai stricte și proceduri mai ferme privind pătrunderea în spitale a persoanelor care vin la pacienți, care de asemena pot să aducă virusuri sau microbi”, a precizat primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel