Știrile zilei în Sănătate. Persoanele de peste 65 de ani, risc crescut de demență. Cheltuielile cu asistența medicală, în creștere

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical. 

Cum joacă embrioni de congelare un rol crucial în FIV. Convenția Baptistă Sudică a votat miercuri pentru a condamna utilizarea fertilizării in vitro și pentru a lăuda congregațiile care folosesc terapii alternative de fertilitate sau adoptă embrioni congelați. În februarie, practica congelării embrionilor a fost aruncată în haos în Alabama.

Curtea supremă a statului a decis că astfel de embrioni ar trebui să fie considerați copii, expunând clinicile la reclamații pentru moarte ilicită în cazul în care aceștia sunt distruși în procesul de decongelare. Ulterior, statul a adoptat o lege care protejează FIV și permite clinicilor să își reia activitatea, transmite Reuters.

Cercetări pentru realizara unui vaccin împotriva gripei aviare pentru vaci

Douăzeci și patru de companii lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva gripei aviare pentru bovine, în condițiile în care virusul se răspândește în rândul turmelor de vaci de lapte din SUA, a declarat miercuri secretarul american al Agriculturii, Tom Vilsack, transmite Reuters. Gripa aviară a infectat 90 de turme de vaci de lapte din 12 state de la sfârșitul lunii martie, potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA).De asemenea, trei lucrători din ferme de lactate au fost infectați cu virusul, doi în Michigan și unul în Texas.

Baptiștii din sudul SUA condamnă procedura de fertilizare in vitro

Convenția Baptistă de Sud, cea mai mare confesiune protestantă din SUA, a votat miercuri pentru a condamna utilizarea fertilizării in vitro, semnalând astfel că campania evanghelicilor împotriva avortului se extinde pentru a include popularul tratament de fertilitate. Anterior, în cadrul reuniunii sale anuale, un amendament propus la constituția bisericii, care ar fi interzis femeilor să fie păstori, nu a întrunit majoritatea de două treimi de voturi necesară pentru a fi adoptat.

Fuziune pe piața farma

Fuziunea de 5,9 miliarde de dolari dintre Sigma și Chemist Warehouse din Australia ridică probleme de reglementare. Autoritatea de reglementare a concurenței din Australia a semnalat joi preocupări majore în legătură cu fuziunea propusă de Sigma Healthcare cu retailerul Chemist Warehouse Group pentru a forma o companie de 8,8 miliarde de dolari australieni (5,9 miliarde de dolari).

Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (Australian Competition and Consumer Commission - ACCC) a afirmat într-o declarație că integrarea propusă la nivel angro și cu amănuntul ar limita concurența pe o serie de piețe.

Terapia genetică Duchenne a Pfizer eșuează într-un studiu în stadiu avansat

Pfizer a declarat miercuri că terapia sa genetică experimentală pentru distrofia musculară Duchenne (DMD) nu a reușit să îmbunătățească funcția de mișcare a pacienților într-un studiu în fază avansată, în comparație cu un placebo. De asemenea, terapia nu a prezentat o diferență semnificativă în comparație cu placebo în obiectivele secundare ale studiului, cum ar fi timpul necesar pacienților pentru a se ridica de la podea sau îmbunătățirea vitezei la o alergare sau mers de 10 metri.

OMS afirmă că riscul pentru sănătatea publică reprezentat de gripa aviară A (H5N1) rămâne scăzut

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că riscul pentru sănătatea publică reprezentat de virusul gripei aviare A (H5N1) rămâne scăzut, în ciuda răspândirii acestuia în rândul vitelor de lapte din Statele Unite. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că virusul nu a dat semne că ar fi dobândit capacitatea de a se răspândi cu ușurință printre oameni, 893 de cazuri umane fiind raportate din 2003.

Victimele cancerului cer instanței să blocheze falimentul J&J pentru talc

Un grup de victime ale cancerului a cerut unui judecător federal să blocheze soluționarea prin faliment propusă de Johnson & Johnson pentru zeci de mii de procese în care se susține că pudra pentru copii și alte produse de talc ale companiei le-au provocat bolile, potrivit unui dosar depus la tribunal.

Reclamanții au depus marți târziu o moțiune la un tribunal din New Jersey, solicitând un ordin de restricție temporară pentru a împiedica o filială a J&J să declare falimentul în Texas sau în altă jurisdicție din afara New Jersey.

Departamentul de sănătate din SUA spune că UnitedHealth poate notifica pacienții cu privire la încălcarea securității datelor

Furnizorii de servicii medicale din SUA pot cere UnitedHealth Group să notifice persoanele ale căror date au fost expuse în timpul unui atac informatic asupra unității Change Healthcare a companiei în luna februarie, potrivit unei actualizări de pe site-ul departamentului de sănătate. Vestea vine ca o ușurare pentru spitalele și furnizorii de servicii de sănătate din SUA care au solicitat Departamentului de Sănătate și Servicii Umane (HHS) să transfere responsabilitatea notificării către UnitedHealth și unitatea sa.

Aproximativ 4% dintre adulții americani cu vârsta de 65 de ani și peste au un diagnostic de demență, potrivit unui sondaj

Aproximativ 4% dintre adulții americani în vârstă de 65 de ani și peste spun că au fost diagnosticați cu demență, o rată care a ajuns la 13% în cazul celor cu vârsta de cel puțin 85 de ani, potrivit raportului unui sondaj național publicat joi.

Raportul publicat de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) s-a bazat pe National Health Interview Survey 2022, un eșantion reprezentativ la nivel național de adulți americani cu vârsta de 18 ani și peste. Sondajul din 2019 a adăugat opțiunea de a raporta demența, inclusiv boala Alzheimer, la întrebările sale privind condițiile de sănătate diagnosticate de medic.

Cheltuielile cu asistența medicală din SUA cresc la 4.800 de miliarde de dolari în 2023, depășind PIB-ul

Cheltuielile cu asistența medicală în SUA ar urma să crească cu 7,5% în 2023, până la 4.800 de miliarde de dolari, potrivit datelor federale prezentate miercuri, depășind rata de creștere anuală a produsului intern brut preconizată de 6,1%.

Cheltuielile pentru Medicaid și asigurările private de sănătate au determinat această creștere, ponderea populației asigurate crescând la un nivel istoric de 93%, au arătat datele Centrului american pentru servicii medicale și Medicaid (CMS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel