Streinu-Cercel, despre pandemie: Nu s-a terminat; să nu dăm cu piciorul la ce am obținut

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat că pandemia de coronavirus nu s-a terminat și că trebuie să ne străduim să păstrăm lucrurile în limitele de până acum. 

Prof dr Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a explicat că România a reușit să țină în frâu rata infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și că nu trebuie să ignorăm acest succes înregistrat sau să-i dăm cu piciorul. 

„Suntem undeva în cursul pandemiei cu acest virus SARS-CoV-2. Lucrurile sunt în desfășurare în momentul de față și dacă își imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înșeală amarnic. Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment și dorința mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ținând cont de faptul că stăm foarte bine la nivelul comunității europene din acest punct de vedere. (...) România s-a pregătit din timp pentru că, începând cu anul 2006, a pus pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecțioase și dezvoltarea terapiilor intensive aferente bolilor infecțioase. Așa se face că începutul anului 2020 nu ne-a prins descoperiți din acest punct de vedere, ci ne-a prins cu o rețea de boli infecțioase. (...)", a spus dr Streinu-Cercel, conform Agerpres. 

Pandemia, spune profesorul, ne-a oblikgat să facem un mare pas înainte în digitalizarea sistemului sanitar românesc. 

„Consultul medical nu mai este ce a fost odată, în care doctorul se duce la pacient, îl ascultă cu stetoscopul. Nu, aceste lucruri nu se mai întâmplă în mod curent în momentul de faţă şi este un lucru care reprezintă o mare pierdere. În schimb apar device-urile la distanţă - stetoscopul wireless. Pacientul să îşi pună stetoscopul de colo-colo, se înregistrează wireless, asculţi în căşti. Ne modernizăm sau altfel spus ne digitalizăm din mers. Este unul din avantajele acestei pandemii, care ne-a obligat să ne digitalizăm”, a arătat dr Adrian Streinu-Cercel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel