SUA: Primele loturi de vaccin anti-COVID de la Pfizer ajung luni în centrele de vaccinare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Americanii vor primi luni primele tranșe de vaccin împotriva COVID-19 iar vaccinarea va începe imediat. 

Primele loturi cu vaccinuri Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, autorizate vineri în SUA, vor ajunge luni dimineață în centrele de vaccinare din țară pentru a începe imediat să fie administrate oamenilor, au anunțat sâmbătă autoritățile americane.

„Distribuția a început”, iar „primele transporturi vor ajunge luni dimineață”, a declarat generalul Gus Perna, din partea operațiunii Warp Speed creată de guvernul american pentru a asigura distribuirea vaccinului. „Suntem 100% încrezători pe plan operațional că vom livra vaccinul americanilor” în acel moment, a adăugat el.

Președintele american în exercițiu Donald Trump a afirmat vineri seară, imediat după autorizarea de urgență a autorităților sanitare, că primele injecții cu acest prim vaccin vor fi făcute în 24 de ore, adică sâmbătă.

Însă Pfizer a precizat că primele loturi nu vor pleca decât duminică din centrul său din statul Michigan.

„Putem să ne aşteptăm ca 145 de centre de pe întreg teritoriul SUA să primească luni vaccinul, iar alte 425 de centre, marți. Iar ultimele 66 de centre, miercuri, ceea ce va încheia primul transport cu vaccinul Pfizer/BioNTech”, a explicat generalul Perna, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel