SUA: teste insuficiente pentru depistarea coronavirusului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

SUA rămân fără teste pentru detectarea coronavirusului. Potrivit unor surse, testele pentru acest sfârșit de săptămână sunt mai puține decât numărul persoanelor întoarse din străinătate. 

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri proiectul care autorizează deblocarea a 8,3 miliarde de dolari pentru a combate răspândirea coronavirusului. Cu toate acestea, testele pentru detectarea bolii nu sunt suficiente, după cum a recunoscut chiar vicepreşedintele Mike Pence, care gestionează acţiunile administraţiei în faţa acestei crize sanitare.

Departamentul de Sănătate Publică din California are doar 7.400 de teste pentru acest sfârşit de săptămână, potrivit cotidianului Los Angeles Times, care precizează că peste 9.000 de oameni din acest stat s-au întors recent din ţări unde epidemia este gravă şi că, până vineri, doar 516 persoane fuseseră testate.

Deși întreg continentul american este afectat de coronavirus, situaţia este mai dificilă în SUA, singura ţară de pe continentul american unde s-au înregistrat decese: 16 morţi, potrivit cifrelor oficiale, după decesul a două persoane în Florida, primele victime americane pe coasta de est. Cele două persoane se întorseseră din străinătate.

Şi cu toate că America este în continuare unul dintre continentele cu cele mai puţine cazuri de COVID-19, Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) a informat că va trimite începând de săptămâna viitoare "echipe care se vor deplasa în ţări cu sisteme sanitare mai slabe" pentru a superviza modul de răspuns şi gestionare a epidemiei de coronavirus, notează agerpres.ro. Astfel de echipe se vor duce în "Haiti, Venezuela, Surinam, statele din insulele caraibiene şi alte ţări din America Centrală şi de Sud, precum Nicaragua Honduras, Guatemala, Bolivia şi Paraguay". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel