Sucul de lămâie, de ce să te dai zilnic cu el pe piele: degresează, hrănește, curăță și te scapă de pete

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Efectele benefice ale sucului de lămâie. Foto: Pixabay
Efectele benefice ale sucului de lămâie. Foto: Pixabay

S-ar putea să vă placă în salată ori în limonade, la diete sau să ca un produs de curățare natural în casă, dar în afară de acestea, sucul de lămâie poate fi folosit într-o multitudine de moduri pe piele! Doar să faceți un test înainte și să nu-l folosiți dacă vă irită. Iată la ce e bun: 

De la elimarea petelor până la degresare, citiți mai departe pentru a descoperi unele dintre beneficiile pentru îngrijirea pielii pe care e are sucul de lămâie, care este foarte bogat în vitamina C. Iată la ce ajută:

1) Ajută la degresarea pielii

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, lămâia este un remediu natural binecunoscut folosit pentru calmarea iritațiilor și pentru a ajuta la îndepărtarea punctelor negre. Deoarece acizii din sucul de lămâie pot irita în special pielea sensibilă, diluați sucul cu apă înainte de a utiliza un tampon de bumbac pentru a șterge pielea.

2) Șterge petele întunecate și ameliorează cicatricile

Aplicat local, sucul de lămâie va acționa pentru a reduce treptat apariția petelor și a cicatricilor acneice. Cu un tampon de bumbac, ștergeți cu suc de lămâie proaspăt orice cicatrice VINDECATĂ sau pete întunecați. Se clătește cu apă călduță după cinci minute și se usucă. Atenție, dacă pielea dvs. se înroșește, se irită sau vă mănâncă după aceea, acest tratament nu este potrivit pentru pielea dumneavoastră! În caz contrar, repetați acest proces zilnic pentru efecte notabile.

3) Poate albi coatele întunecate

Dacă aveți pete întunecate pe coate lămâia este o soluție rapidă și ușoară pentru o piele mai uniformă. Pe măsură ce pielea de pe coate și genunchi este frecată constant de îmbrăcăminte, crește un strat mai gros și protector de piele mai închisă la culoare. Frecarea unei jumătăți de lămâie pe cot vă poate ajuta să deschideți zona. Repetați de două ori pe săptămână, lăsând să acționeze aproximativ 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Deoarece lămâia se poate usca, după ce v-ați uscat pielea, aplicați o cremă hidratantă.

4) Hrănește pielea și o protejează

Sucul de lămâie conține multă vitamina C sub formă de acid ascorbic. Vitamina C face o treabă excelentă la pigmentare, dacă este aplicată seara, fără să irite prea atare și ar putea contribui la creșterea colagenului din piele. Este, de asemenea, un antioxidant care combate radicalii liberi, ceea ce îl face bun la protejarea pielii de efectele nefaste ale soarelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel