Suspect de coronavirus, operat fără echipament de protecţie corespunzător

Operație
Operație

Un chirurg al SJU Târgu Jiu a operat un suspect de coronavirus fără echipament de protecţie corespunzător. A fost declanșată o anchetă.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, sub coordonarea unui procuror, au demarat o anchetă privind neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă după ce un chirurg din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a operat un pacient suspect de coronavirus fără a avea echipament de protecţie corespunzător, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj - Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, ca urmare a unui articol apărut în mass-media, în care medicul N.V, din cadrul SJU Târgu Jiu, susţinea că a efectuat o intervenţie chirurgicală a unui pacient suspect de infecţie cu COVID-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

"De asemenea, în publicaţia jurnaliştilor existau şi fotografii cu combinezonul purtat de medic pe durata intervenţiei chirurgicale, aspecte care atestă că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale de către unitatea spitalicească nu oferă protecţie împotriva agenţilor biologici. Cauza a fost înregistrată la data de 27 martie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet", a precizat, citată în comunicatul de presă, prim procurorul Camelia Caragea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel