Tânăr de 29 de ani, răpus de COVID-19. Bărbatul avea comorbidități și nu era vaccinat

Angela Sabău |
Data publicării:
Deces
Deces

Un tânăr de doar 29 de ani a pierut lupta cu virusul care a cuprins întreaga omenire. Tânărul avea comorbidități și nu era vaccinat.

Un tânăr de doar 29 de ani a fost răspus de ifnecția COVID-19. Potrivit GCS, tânărul era din județul Dolj și avea comorbidotăți, dar nu era vaccinat.

„Decesul de la grupa de varsta 20-29 ani este al unui pacient din județul Dolj, în vârstă de 29 de ani, de sex masculin, care prezenta comorbidități și era nevaccinat”, arată GCS.

În cuda faptului că numărul de infectări scade tot mai mult, se pare că unele persoane aflate la risc (din cauza comorbidităților) ajung să facă forme grave și să-și piardă viața în urma acestei infecții. 

Specialiștii, însă, spun că acesta este doar „un mment de respiro”, și că ar terbui să ne așteptăm ca de pe la jumătatea lunii ianuarie să înceapă, din nou, să crească numprul infectărilor, cauzate de varianta Omicron, care se răspândește cu repeziciune. 

Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, a declarat la Digi24 că nu este „o prezicere paranormală” faptul că următorul val va veni cu siguranță și în România, probabil după sărbători, pentru că tulpina Omicron se răspândește alarmant.

„Ce se petrece la noi în momentul de față reprezintă un fenomen epidemiologic la care, de altfel, ne așteptam, și anume consumarea valului pandemic. Urmează o perioadă descrescătoare în ceea ce privește numărul de cazuri zilnice, o perioadă binevenită, dar în același timp o perioadă în care ar trebui să ne pregătim pentru următorul val pandemic, care cu siguranță va veni, această tulpină Omicron se răspândește în mod alarmant comparativ cu tulpina Delta sau cu ce am avut înainte”, a declarat Ștefan Dascălu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel