Tătaru (MS): Ministrul Sănătăţii a dispus evaluări în toate judeţele la tot ce înseamnă biocide şi materiale de curăţenie

Ministerul Sănătății    Foto: Digi24.ro
Ministerul Sănătății Foto: Digi24.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi că ministrul Victor Costache a dispus controale în toate judeţele pe ceea ce înseamnă biocide şi materiale de curăţenie, în urma incidentului de la Arad.

 


Măsura a fost luată în contextul în care 40 de persoane - 36 de copii şi 4 adulţi - au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie care s-ar fi făcut în sălile de curs, notează Agerpres. 

Secretarul de stat în MS a precizat că toate cele 14 persoane care au rămas internate sunt stabile şi urmează să fie externate în cursul zilei de marţi.

"După cum ştiţi încă de aseară echipa Ministerului Sănătăţii, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat şi au trimis, deja a plecat şi Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii şi 4 adulţi care s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia sunt internaţi 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înţeles că vor fi externaţi. Urmează să îşi facă ancheta în curs şi DSP Arad şi Corpul de control al ministrului. Deja astăzi la şedinţa ministerului domnul ministru Victor Costache a şi dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curăţenie în toate judeţele", a spus secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel