Tătaru: Nu am atins vârful. Nu vreau să mă gândesc încă la măsuri de relaxare

Adisa Codruț / 26 apr 2020 / 21:21
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru


Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, spune că România încă nu a atins vârful pandemiei de COVID-19, astfel că deocamdată nu vrea să se gândească la măsuri de relaxare.


"Nu am atins vârful. Nu vreau să mă gândesc încă la măsuri de relaxare. Avem un număr de cazuri de care s-a modificat în fiecare zi. În acest moment avem în reanimare 236 de cazuri în stare critică. Suntem în repertoriul celor 10-12.000 de cazuri până la vârf. Rămâne la momentul actual să păstrăm acele reguli de igienă. Precauţia trebuie să rămână. Mai avem trei săptămâni. Sunt nişte săptămâni cruciale pentru atingerea vârfului acestei curbe. Urmărim evoluţia în dinamică", a declarat ministrul Sănătăţii la România TV.

De asemenea, ministrul Sănătății a vorbit și despre înlăturarea prof. dr. Artian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei anti-COVID din Ministerul Sănătăţii.

"Domnul profesor Cercel pe care-l respect ca profesionist a avut o ieşire pe data de 11 aprilie. Punctul său de vedere nu corespunde cu cel au Guvernului. Am avut o discuţie cu domnul Cercel. Opiniile dânsului nu corespundeau cu ale noastre", a explicat Nelu Tătaru.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy