Test antigen pentru COVID, cu rezultate în 25 de secunde, folosit de o companie aeriană

DCMedical Team |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

O companie aeriană va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale.

Compania aeriană britanică British Airways va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale, informează joi compania într-un comunicat. Compania anunță că testul de salivă dezvoltat de o compania canadiană de tehnologie medicală ”poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”.

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obţinute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea. Testul, digital şi operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agenţiile de reglementare britanică şi ale Uniunii Europene şi aşteaptă să primească avizul autorităţilor americane, precizează comunicatul. Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, compania aeriană speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste "standarde de senzitivitate".

Marea Britanie va relua de luni 17 mai zborurile internaţionale - interzise din ianuarie - deşi deocamdată există ceva mai mult de zece ţări exceptate de la carantină, în timp ce majoritatea pretind perioade de izolare şi teste PCR pentru COVID, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel