Teste fals negative: noile mutații ale virusului ar putea altera rezultatele testelor

Angela Sabău / 09 ian 2021 / 08:51

FDA avertizează că noile mutații ale coronavirusului pot provoca rezultate fals negative ale testului Covid-19 în unele cazuri

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a alertat furnizorii de servicii medicale și laboratoarele că variantele genetice ale noului coronavirus - inclusiv o variantă emergentă detectată pentru prima dată în Regatul Unit numită B.1.1.7 - ar putea duce la rezultate fals negative ale testului Covid-19.
FDA a menționat într-un comunicat de presă că rezultatele fals negative pot apărea cu orice test molecular pentru detectarea virusului, dacă a apărut o mutație în partea genomului virusului examinată de test. Potrivit FDA, riscul ca aceste mutații să aibă impact asupra preciziei generale a testării este scăzut. Dacă se suspectează Covid-19 după un test negativ, agenția recomandă repetarea testării.
Agenția observă că trei teste Covid-19 autorizate în Statele Unite pot fi afectate de variantele genetice - MesaBiotech Accula, TaqPath Covid-19 Combo Kit și Linea Covid-19 Assay Kit - „dar impactul nu pare a fi semnificativ”, potrivit CNN.

Deoarece testele TaqPath și Linea Covid-19 detectează multiple ținte genetice, sensibilitatea generală a testului nu ar trebui să fie afectată, a menționat FDA. Cu toate acestea, dacă anumite tipare apar în rezultatele individuale din aceste teste, laboratoarele ar putea lua în considerare o secvențiere genetică suplimentară a specimenelor. Acest lucru „poate ajuta la identificarea timpurie a noilor variante la pacienți pentru a reduce răspândirea în continuare a infecției”, a spus FDA în informarea făcută către laboratoare și furnizorii de servicii medicale, menționând că varianta B.1.1.7 a fost asociată cu un risc crescut de transmitere

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy