Testele PCR efectuate în România, decontate din fonduri europene

Adisa Codruț |
Data publicării:
Testare COVID-19 la Clinica OK Medical din Băneasa, București  FOTO: Facebook OK Medical
Testare COVID-19 la Clinica OK Medical din Băneasa, București FOTO: Facebook OK Medical

Patru proiecte aufost depuse de către Ministerul Sănătății pentru finațare din fonduri europene. Acestea vizează decontarea costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2.

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel național în vederea identificării infecțiilor cu virusul SARS-CoV 2, în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare.

Ministerul Sănătății a depus spre finanțare patru proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 lansat în luna mai 2020 de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Activitațile principale ale proiectelor vizează decontarea, din fonduri europene, a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 la nivel național realizate sau ce se vor realiza în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020- ianuarie 2021.
Proiectele depuse de Ministerul Sănătății, atât retrospective, dar si care privesc cheltuieli viitoare, au ca obiectiv și cresterea numarului de teste RT-PCR efectuate la persoanele eligibile, la nivel national, în vederea identificării infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 si controlul evoluției sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). 
Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, estimându-se ca în luna martie să fie aprobată finanțarea.
Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (aprox.200 milioane de euro).
“Am început lupta în această pandemie în condiții de austeritate și am fost nevoiți ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiții de siguranță prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecționați pentru a fi utilizați tot în sectorul sanitar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel