Testele rapide, cât de relevante sunt: explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Test rapid
Test rapid

Despre acuratețea testelor rapide a vorbit medicul Andreea Moldovan, după ce ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că acestea au fost certificate în România.

Un medic afirmă că avem o problemă cu acuratețea testelor rapide care se găsesc pe piața din România. Potrivit medicului Andreea Moldovan, folosirea acestor teste în unitățile  de primiri urgențe este doar pentru un triaj  mai rapid al pacienților.
Declarația medicului vine în urma anunțului ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, că testele rapide COVID-19, ale căror rezultate pot fi comunicate în câteva minute, au fost certificate în România și vor putea fi, astfel, folosite de sportivii români în competiţiile interne în următoarele zile. 

”Cu siguranţă, noile teste rapide sunt mai bune decât acele teste de detectare a anticorpilor, care s-au folosit mult prea mult, fără să aibă relevanţă. E un pas înainte, doar că testele care sunt, deocamdată, disponibile în România n-au specificitatea dorită pentru a fi de încredere 100%. Drept pentru care, în metodologia stabilită săptămâna trecută, se stipulează folosirea acestor teste la unităţile de primiri urgenţe doar pentru un triaj mai rapid al pacienţilor, urmând ca un test, fie negativ sau pozitiv, să fie validat printr-un PCR. Nici PCR nu e genial din punct de vedere al acurateţii, dar, deocamdată, rămâne standardul pentru diagnostic. Aceste noi teste vor fi, cu siguranţă, un ajutor pentru a ne mişca mai repede şi pentru a testa un număr mai mare de oameni. Au relevanţă, dar cu condiţia să fie şi de calitate. Ceea ce s-a adus până acum în ţară n-are nivelul de specificitate dorit, e loc de mai bine. Avem nevoie de mult mai multă rapiditate, vor fi un pas înainte” a spus la Digi Sport, medicul Andreea Moldovan, directorul medical al spitalului de boli infecţioase din Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel