Testul care detectează boala Alzheimer cu câțiva ani înainte de apariția simptomelor. Berea care ajută creierul să lupte cu Alzheimer

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Alzheimer - Foto: Freepick
Alzheimer - Foto: Freepick

Alzheimer ar putea fi detectat cu mulți ani înainte printr-un test simplu. Care este berea care ajută creierul să lupte cu boala Alzheimer.

Se crede că boala Alzheimer este cauzată de acumularea anormală de proteine în interiorul și în jurul celulelor cerebrale. Una dintre proteinele implicate se numește amiloid, ale cărei depozite formează plăci în jurul celulelor cerebrale.

Deși nu se știe cu exactitate ce anume determină începerea acestui proces, oamenii de știință știu acum că acesta începe cu mulți ani înainte de apariția simptomelor.

Pe măsură ce celulele creierului sunt afectate, are loc și o scădere a mesagerilor chimici (numiți neurotransmițători) implicați în trimiterea de mesaje, sau semnale, între celulele creierului.

Nivelurile unui neurotransmițător, acetilcolina, sunt deosebit de scăzute în creierul persoanelor cu boala Alzheimer.

În timp, diferite zone ale creierului se micșorează. Primele zone afectate, de obicei, sunt responsabile de amintiri.

În formele mai neobișnuite ale bolii Alzheimer, sunt afectate diferite zone ale creierului. Primele simptome pot fi probleme de vedere sau de limbaj, mai degrabă decât de memorie.

VEZI ȘI: Pe ce se cheltuie banii unui spital. Cât primesc cadrele medicale și câți bani merg pe medicamente pentru pacienți

Testul care poate să detecteze Alzheimer din timp

 

Un nou studiu arată că un test de sânge care să detecteze Alzheimer cu ani înainte de apariția simptomelor este tot mai aproape.

Acesta urmează unei descoperiri în identificarea substanțelor chimice legate de afectarea cognitivă ușoară, un semn timpuriu al bolii care fură memoria.

Iar testarea acestora ar putea duce la prescrierea din timp a medicamentelor sau a modificărilor stilului de viață.

Cea mai recentă descoperire provine din testele care au identificat două proteine nepotrivite în creierul persoanelor cu tulburări cognitive ușoare.

Acesta este un stadiu de tranziție între îmbătrânirea normală și demență, care duce la pierderi minore de memorie care uneori devin mai grave.

Proteinele apar în plasmă, lichidul gălbui care transportă celulele sanguine în tot corpul. Asta înseamnă că acești biomarkeri ar putea fi identificați cu un simplu test de sânge, în locul altor tehnici invazive și costisitoare.

În prezent, pentru diagnosticarea clinică a demenței (ADRD) sau pentru puncțiile lombare spinale sunt necesare scanări PET.

"Lucrarea noastră oferă o nouă cale pentru dezvoltarea de instrumente de diagnosticare și diferențiere pentru Alzheimer. Acest lucru ar putea ajuta medicii să intervină din timp", a declarat cercetătorul Bin Xu, de la Central University, Carolina de Nord, SUA.

Descoperirea oferă speranța unor programe naționale de screening, au spus medicii.

Prof. Bin Xu a adăugat că descoperirea ar putea ajuta medicii să intervină din timp, înainte de apariția unor leziuni neurologice semnificative.

Descoperirea vine în contextul în care oamenii de știință din Italia au dezvăluit că anumite tipuri de bere pot contribui la creșterea capacității creierului de a lupta împotriva bolii Alzheimer.

Experții de la Universitatea din Milano-Bicocca au declarat că un consum mai mare de bere poate ajuta creierul să elimine toxinele dăunătoare care cauzează această afecțiune cerebrală.

Aceștia au descoperit că hameiul, florile folosite pentru a da berii aroma amară, conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea acumulării de plăci de proteine în creier, care sunt strâns legate de Alzheimer.

VEZI ȘI: A aflat că are cancer la sân după un semn bizar. Tumora era de mărimea unei mingi de tenis. Pacientă, lecție pentru femei: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente

Alzheimer. Care sunt semnele bolii Alzheimer pe care trebuie să le cunoașteți


În stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, semnele pot fi subtile, ușoare la început. Dar, în timp, acestea devin mai pronunțate, până în punctul în care încep să interfereze cu viața de zi cu zi a unei persoane. pe măsură ce boala progresează și începe să interfereze cu viața unei persoane, acestea pot:

- să piardă obiecte obișnuite, inclusiv chei și ochelari prin casă

- să se străduiască să găsească cu greu cuvântul pe care îl caută într-o conversație

- să uite conversații sau evenimente recente

- să se rătăcească într-un loc familiar sau în timpul unei călătorii familiare

- să uite aniversări, zile de naștere sau întâlniri importante

Deși problemele de memorie sunt cele mai frecvente, există și alte semne că o persoană se poate lupta cu demența. Acestea includ:

- probleme de vorbire - o persoană se poate strădui să urmărească o conversație sau poate constata că se repetă adesea

- probleme de apreciere a distanței, de navigare pe scări sau de parcare a mașinii

- dificultăți în luarea deciziilor și în rezolvarea problemelor

- pierderea noțiunii zilei sau a datei

Tettnang, un tip de hamei cultivat în Germania și folosit în bere ambrată și în bere blondă ușoară, a fost cel mai bun la eliminarea plăcilor periculoase.

Aceste beri conțineau, de asemenea, niveluri ridicate de un anumit antibiotic despre care se crede că reduce inflamația la nivelul creierului și poate avea efecte benefice în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer, au declarat experții.

Însă cercetătorii au subliniat rapid că studiul lor ar putea să nu justifice consumul mai mare de bere, deoarece și beția este un factor care influențează boala Alzheimer.

Aproximativ 900.000 de persoane din Marea Britanie suferă de demență, boala Alzheimer fiind cauza a două din trei cazuri.

Alzheimer este o boală incurabilă și începe adesea cu uitare și confuzie, înainte ca leziunile grave ale creierului să ducă la dizabilități mentale și fizice și, în cele din urmă, la deces.

VEZI ȘI : 6 moduri să cureți nasul înfundat, fără medicamente și fără spray. Cum faci soluție salină acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel