6 moduri să cureți nasul înfundat, fără medicamente și fără spray. Cum faci soluție salină acasă

6 moduri să cureți nasul înfundat - Foto: Freepick @stockking
6 moduri să cureți nasul înfundat - Foto: Freepick @stockking

Iată 6 moduri să cureți nasul înfundat fără medicamente. Cum faci soluție salină acasă.

Nasul înfundat, sau congestia nazală, poate fi frustrant și poate afecta adesea viața de zi cu zi.

Mulți oameni cred că un nas înfundat este rezultatul unui mucus prea mare în pasajele nazale. Cu toate acestea, un nas înfundat este, de obicei, rezultatul vaselor de sânge inflamate din sinusuri. O răceală, gripa, alergiile sau o infecție a sinusurilor pot inflama aceste vase de sânge.

Indiferent de motivul pentru care aveți nasul înfundat, există modalități simple de a-l ușura. Iată câteva lucruri pe care le puteți face acum pentru a vă simți și respira mai bine.

De la supa de pui ,până la medicamentele fără prescripție medicală, există tot felul de modalități de a ajuta la desfundarea nasului.

VEZI ȘI: A aflat că are cancer la sân după un semn bizar. Tumora era de mărimea unei mingi de tenis. Pacientă, lecție pentru femei: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente

Iată câteva sfaturi pentru a respira mai ușor:

1. Spălare nazală

Clătiți-vă interiorul nasului cu un kit de irigare nazală cu soluție salină pentru a înmuia, slăbi și spăla mucusul și a vă ușura instantaneu capul înfundat. 

Cum faci soluție salină acasă?

Amestecați 1 cană de apă caldă distilată îmbuteliată, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare, potrivit WebMD.

Folosiți spălătura nazală de 1 până la 2 ori pe zi pentru rezultate optime.

Lucrul periculos care amenință vaccinarea în România. Dezvăluire despre achiziția de vaccin anti-Covid. Cine a cumpărat vaccin de la noi: Merita să dăm 600 milioane de euro să le aruncăm?

2. Abur

Fie că provine de la un duș fierbinte sau de la o cană de ceai fierbinte, aburul poate subția mucusul și îl poate ajuta să se scurgă din nas. Pentru o ușurare mai rapidă, turnați apă clocotită într-un bol mare. Acoperă-ți capul cu un prosop, apleacă-te deasupra bolului și inspiră aburul. Puteți face acest lucru de trei sau patru ori pe zi.

Aburul de la un duș poate ajuta să subțieze mucusul din nas și să reducă inflamația. Făcând un duș fierbinte vă poate ajuta să vă reveniți la respirația normală, cel puțin pentru o vreme.

Puteți obține același efect respirând aburul de la apa fierbinte dintr-o chiuvetă. Iată cum:

- Porniți apa caldă din chiuveta din baie.

- Odată ce temperatura este potrivită, puneți-vă un prosop pe cap și puneți-vă capul deasupra chiuvetei.

- Lăsați aburul să se acumuleze și inspirați adânc.

- Aveți grijă să nu vă ardeți fața cu apa fierbinte sau cu aburul.

3. Supa de pui

Ciorbele fierbinți pot ajuta la slăbirea mucusului, iar supa de pui poate fi standardul de aur. Te va ajuta să te simți mai puțin înfundat și are un gust bun.

VEZI ȘI: Testul FIT. Cum se face testul FIT, ce trebuie să faci înainte și care e rezultatul normal. Cum poți scăpa de colonoscopie

4. Mentă

Menta și principalul său ingredient activ, mentolul, sunt decongestionante naturale și pot chiar să subțieze igrasia din pieptul tău.

Puteți bea ceai de mentă: Puneți la infuzat 1 linguriță de mentă uscată într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute.

5. Rămâneți hidratat

Este important să beți multe lichide dacă bănuiți că sunteți răcit sau aveți simptome de gripă.

Menținerea unor niveluri optime de hidratare poate ajuta la subțierea mucusului din pasajele nazale, împingând fluidele afară din nas și scăzând presiunea din sinusuri. Mai puțină presiune înseamnă mai puțină inflamație și iritație.

Dacă vă confruntați și cu dureri de gât, lichidele calde, cum ar fi ceaiul, pot fi capabile să vă ajute să ușurați și ele disconfortul din gât.

6. Folosiți o compresă caldă

O compresă caldă poate ajuta la ameliorarea unor simptome de congestie nazală prin deschiderea pasajelor nazale din exterior.

Pentru a face o compresă caldă, mai întâi, înmuiați un prosop în apă caldă. Apoi, stoarceți apa din prosop, apoi împăturiți-l și puneți-l peste nas și frunte.

Căldura poate oferi confort față de orice durere și ajută la ameliorarea inflamației din nări. Repetați acest lucru ori de câte ori este necesar, potrivit Healthline.

HIV - SIDA, cauze, simptome, CUM se transmit. S-a dublat numărul tinerilor diagnosticaţi în România. Roşu: E îngrijorător! Abia au trecut de 18 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel