Tina Turner a murit. Ce boli a avut artista. Tratamentul pentru hipertensiune care a dus la insuficiență renală

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tina turner - FOTO: Captura YouTube@Tina Turner
tina turner - FOTO: Captura YouTube@Tina Turner

Tina Turner, simbolul muzicii rock’n rol, a murit la vârsta de 83 de ani. 

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt, potrivit Reuters. Într-o declarație, aceștia au confirmat vestea morții artistei.

”Tina Turner, Regina rock’n roll-ului” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, au declarat reprezentanții artistei.

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock, cunoscută pentru carisma sa de pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care ”The Best”, Proud Mary”, ”Private Dancer” și ”What’s Love Got to Do With It”.

Ce boli a avut artista

Tina Turner a suferit un atac cerebral ușor după ce s-a căsătorit în 2013 cu producătorul muzical german Erwin Bach (63 de ani) și a trebuit să învețe din nou să meargă. Trei ani mai târziu, ea a fost diagnosticată cu insuficiență renală și cu cancer intestinal.

Tina Turner s-a vindecat de cancer după ce medicii i-au extirpat o parte din intestine, dar problemele renale s-au agravat și ea a luat în calcul varianta sinuciderii asistate, scrie The Mirror. Erwin i-a donat un rinichi, iar operația de transplant s-a încheiat cu bine în aprlie 2017. 

Tina Turner a apelat la medicina homeopatică pentru a-și trata tensiunea arterială ridicată, dar aceasta a dus la insuficiență renală, notează Standard.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville, Tennessee, SUA.

Insuficiența renală, ce este

Insuficiența renală acută apare atunci când rinichii dumneavoastră devin brusc incapabili să filtreze deșeurile din sânge. Atunci când rinichii își pierd capacitatea de filtrare, se pot acumula niveluri periculoase de deșeuri, iar compoziția chimică a sângelui dumneavoastră se poate dezechilibra.

Insuficiența renală acută - numită și insuficiență renală acută sau leziuni renale acute - se dezvoltă rapid, de obicei în mai puțin de câteva zile. Insuficiența renală acută este cel mai frecventă la persoanele care sunt deja spitalizate, în special la persoanele grav bolnave care au nevoie de îngrijire intensivă.

Insuficiența renală acută poate fi fatală și necesită un tratament intensiv. Cu toate acestea, insuficiența renală acută poate fi reversibilă. Dacă în rest aveți o stare de sănătate bună, vă puteți recupera funcția renală normală sau aproape normală, notează Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel