Toate județele, în scenariul verde: creștere a incidenței doar în Covasna

Angela Sabău |
Data publicării:
Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Pandemia COVID-19 Foto: Pixabay

Toate județele sunt în scenariul verde, însă un singur județ a înregistrat o creștere a incidenței infectărilor. Este vorba despre Covasna.

Un singur județ a înregistrat creșteri ale numărului de infectări în ultimele 24 de ore. Este vorba despre județul Covasna, care a crescut la 0,61 cazuri la mia de locuitori, de la 0,6, cât a avut ieri.
De altfel, toate județele sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că niciunul nu are mai mult de 2 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, cea mai mare rată a incidenței este în Arad, cu 1,77, dar și aici este în scădere față de ieri. Urmează Timiș cu 1,29 și Cluj cu 1,22, și acestea, în scădere.
Media națională a incidenței este de 0,76, tot în scădere față de ieri, când a fost 0,78.
De altfel, ieri au fost două județe care au avut o creștere a ratei incidenței, dar până acum se pare că toate au fost doar sporadice.

Autoritățile avertizează că cel târziu la jumătatea lunii ianuarie ar trebui să ne așteptăm ca numărul infectărilor să crească din nou în țară, dat fiind rapiditatea cu care se răspândește noua variantă, Omicron. Deși se crede că este posibil ca aceasta să producă mai puține îmbolnăviri grave, specialiștii avertizează că dacă numărul infecțiilor va fi foarte mare într-un timp foarte scurt, atunci și numărul cazurilor grave va crește la fel, ajungând, din nou, să pună presiune pe sistemul medical. 

Deocamdată România se află în scenariul verde, în timp ce majoritatea țărilor din jur sunt în scenariul roșu sau galben. Cu toate, însă, că Europa înregistrează un număr mare de infectări în majoritatea țărilor, numărul deceselor a scăzut semnificativ față de prima perioadă a pandemiei.
Astfel, în Marea Britanie au fost 78.610 cazuri și 165 de decese, ieri; Franța, 65.713 cazuri și 151 de decese, în timp ce Germania a avut 55,650 de cazuri și 509 decese.
Spania a avut, ieri, 27.140 de cazuri și doar 77 de decese, Italia 23.197 de cazuri și 117 decese, în timp ce Olanda a avut 13.469 de cazuri și doar 41 de decese.
Rusia, în schimb, declară 28.363 de cazuri și 1.142 de decese. De asemenea, Belgia a înregistrat ieri 9.076 de cazuri și 54 de decese.

toate aceste date pot fi consultate AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel