Toți americanii vaccinați anti-COVID vor primi o a treia doză

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Autoritățile americane anunță că toți cetățenii vaccinați împotriva COVID vor primi și o a treia doză.

Administrația Biden anunță că toți americanii vaccinați complet împotriva infecției COVID vor primi și o a treia doză. Aceasta o vor primi la opt luni după imunizarea inițială, adică din septembrie.

A treia doză va fi administrată de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna sunt propuse pentru rapel (n.r., a treia doză). Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) și Administrația medicamentului (FDA) au anunțat, în iulie, că cei mai mulți oameni nu au nevoie de o a treia doză.

Însă, odată cu răspândirea rapidă a variantei Delta, președintele Joe Biden este îngrijorat că protecția împotriva coronavirusului se va diminua fie din pricina mutațiilor, fie din cauza trecerii timpului. date înc în analiză din Israel sugerează că vaccinul ar fi devenit mai puțin eficient la prevenirea infecțiilor Covid-19 și a cazurilor asimptomatice din cauza noii variante, arată DC News.

Președintele SUA Joe Biden îndeamnă americanii nevaccinați să se imunizeze împotriva COVID. Preşedintele Joe Biden a salutat marţi cele peste 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 distribuite de Statele Unite în întreaga lume şi i-a îndemnat pe americanii încă nevaccinaţi să se vaccineze în faţa răspândirii rapide a variantei Delta. "Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi", a afirmat preşedintele american într-un discurs la Casa Albă. "Experţii ne spun că vom vedea o creştere a cazurilor în următoarele săptămâni, o tragedie ce poate fi evitată cu uşurinţă", a adăugat preşedintele SUA.

"Vaccinând America şi contribuind la vaccinarea lumii, aşa suntem pe punctul de a învinge pandemia", a subliniat Joe Biden. SUA au distribuit 111.701.000 de doze în peste 60 de ţări, majoritatea prin intermediul iniţiativei internaţionale Covax, dar şi în colaborare cu parteneri precum Uniunea Africană sau Caricom (Comunitatea Caraibelor), a informat mai devreme Casa Albă. Mai mult decât "toate celelalte ţări împreună". "Este în interesul SUA să facă acest lucru. Virusul nu cunoaşte graniţe", a insistat preşedintele Biden. "Aceste donaţii (...) sunt gratuite". "Nu există cerinţe, nu există condiţii" şi nici "favoritisme", a continuat liderul de la Casa Albă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel