Totul despre Radioterapie: proceduri și indicații, cu Dr Tudor Alin Țârlea la INTERVIURILE DC MEDICAL

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
  LIVE
Dr Tudor Alin Țârlea, Medic primar Radioterapie și Doctor în Științe Medicale, de la Centrul Oncologic SANADOR. Foto: DC Medical
Dr Tudor Alin Țârlea, Medic primar Radioterapie și Doctor în Științe Medicale, de la Centrul Oncologic SANADOR. Foto: DC Medical

Dr Tudor Alin Țârlea vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC Medical, pentru a ne explica ce este radioterapia și în ce tipuri de cancer e ea o armă redutabilă. 

Dr Tudor Alin Țârlea, Medic primar Radioterapie și Doctor în Științe Medicale, de la Centrul Oncologic SANADOR, vine la Interviurile DC Medical, ca să ne explice ce tipuri de proceduri există în radioterapie și în ca cancere sunt ele foarte eficiente. 

- Ce proceduri unt incluse în RADIOTERAPIE și în ce patologii se pot face ele: 

- Ce efecte secundare au aceste forme de radioterapie? 

- Când vorbim de radioterapie mulți se gândesc că devin radioactivi. E mit sau e realitate? După o astfel de terapie pacientul este radioactiv, îi poate iradia pe alții? 

- Cum funcționează RADIOTERAPIA EXTERNĂ și aș vrea să vă rog să puneți accent pe cancerele din sfera ORL și pe cancerul pulmonar. În cancerele ORL (faringe, laringe, cavitate orală) ce se poate folosi din tipurile de radioterapie externă de care ne-ați vorbit? Radioterapia este de primă linie sau complementară celorlalte terapii (chimio, chirurgie și imunoterapie) în aceste tipuri de cancer? 

- Dacă ne gândim, să zicem, că vorbim de un cancer oral, radioterapia se face practic a cap, în zona creierului. Cât de fin este definită zona în care acționează radioterapia, ât de precisă este iradierea? 

- Care este rata de supraviețuire, în medie, după aceste proceduri? În general sau în medie, câte ședințe de radioterapie se fac în cancerele ORL? Presupun internarea pacientului? În pregătirea pentru o astfel de ședință și în timpul tratamentului, pacientul are anumite restricții (alimente care nu are voie să le consume, medicamente pe care să nu le ia etc)? 

- Sunt stadii ale bolii când este indicate radioterapia sau se poate face la orice pacient? Ne putem aștepta la recidive? Pacientul trebuie urmărit după astfel de proceduri? 

- Ce tipuri de radioterapie externă se folosesc în cancerul pulmonar și care sunt avantajele acestora? 

- În cazul acestui tip de cancer este radioterapia o terapie de primă linie sau una complementară chirurgiei, chimioterapiei sau imunoterapiei? 

- Câte ședințe se fac și ce presupune pregătirea pacientului?

- Care este rata de succes a acestor proceduri, dat fiind faptul că un tip de cancer care este ucigașul număr 1 la bărbații români? 

- Cât de precisă este iradierea? 

Emisiunea va fi transmisă la ora 16.00, LIVE, pe pagina de Facebook și contul de Youtube ale DC MEDICAL. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel