Transplant: 3 români au primit a doua șansă la viață. GESTUL altruist al unei familii din Baia Mare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Transplant FOTO:pexels.com
Transplant FOTO:pexels.com

Trei pacienți, aflați pe listele de așteptare, au primit a doua șansă la viață în urma gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare.

Gestul unei familii din Baia Mare a dat o a doua șansă la viață pentru trei români aflați pe listele de așteptare pentru a primi un organ nou. 

”#Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Alţi trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant datorită gestului altruist făcut de o familie, de această dată la Baia Mare. Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia -Mare , care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă.

Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare. În aceste zile atât de dificile, gestul familiei şi efortul echipelor medicale, ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care aduc speranţa pentru viaţă, care se luptă pentru viaţa semenilor lor.

Dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Dr. Adriana Stoicovici–kdp şi Dr. Andrei Mureșan – coordonator transplant, prima verigă din acest sistem complex al transplantului, a făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni. Astfel, în zorii zilei de sâmbătă, 5 februarie, s-a încheiat prima prelevare de organe de anul acesta la spitalul din Baia Mare. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa chirurgicală a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, iar prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop.

Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor de excelenţă din București și Cluj, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic și renal pentru alţi 3pacienţi. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă”, notează cei de la Agenția Națională de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel