Transplant de ficat și rinichi. Trei oameni au primit o nouă șansă la viață

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean Deva  FOTO: Facebook ANT
Spitalul Județean Deva FOTO: Facebook ANT

Viețile a trei oameni au primit a doua șansă în urma unei prelevări de ficat și rinichi la Spitalul Județean Deva.

Transplant, rinichi, ficat. Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) au anunțat pe pagina de Facebook că ”încă 3 oameni primesc în dar viață prin transplant de ficat şi rinichi”. Miercuri noaptea au fost prelevate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ficatul și rinichii unui pacient în moarte cerebrală. Aceasta reprezintă a patra prelevare de organe din acest.

În mesajul ANT pe Facebook mai apare: ”Efortul şi dedicarea echipei de coordonare a spitalului din Deva, formată din Dr. Ioana Kovacs, kdp, As. Monica Popescu şi Dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de Dr. Vasile Lungu şi Dr. Claudiu Codoi. Împreună, toţi aceşti profesionişi devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate, prinsă între suferinţă şi speranţă. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel